S-a dovedit că au trişat la bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de lucrări notate cu 10 au fost recorectate la Bucureşti, primind chiar şi cu patru puncte mai puţin

Ministerul Educaţiei a solicitat IŞJ Gorj să trimită spre reevaluare câte 50 de lucrări cu media finală 10  la limba română şi matematică de la sesiunea din vară a bacalaureatului. În urma reevaluării, a ieşit la iveală faptul că profesorii de la Gorj au pus nota 10 pe  lucrări care nu meritau mai mult de nota 6. Vestea că mediile evaluate de profesorii din Gorj sunt eronate a venit prin fax, fără să se precizeze şi numele elevilor şi profesorilor evaluatori în cauză. Inspectorul general adjunct Gheorghe Mitescu a plecat azi-dimineaţă la Ministerul Educaţiei, pentru a aduce lucrările reevaluate şi pentru a se stabili despre care dintre cei 100 de profesori evaluatori este vorba.

„Lucrările au fost validate“

„La aproximativ 20 de  lucrări de la limba română diferenţele între media evaluată de profesorul corector din Gorj şi cea reevaluată de cei de la minister sunt de 1,50 şi 4,20 puncte. La o singură lucrare există această diferenţă extraordinar de mare de 4,40 puncte. În cazul în care şi la matematică apar asemenea diferenţe, lucrurile se complică. Trebuie să depistăm profesorii care le-au corectat şi cu siguranţă vor fi luate măsuri în acest sens. Elevilor nu li se va întâmpla nimic pentru că lucrările au fost validate“, a spus Camelia Bibere, inspector şcolar adjunct al IŞJ Gorj.

La minister au fost trimise 49 de lucrări cu media 10 şi una cu media finală 9,95 la limba şi literatura română, iar la matematică au fost trimise 71 de lucrări.

Elevii cu 10 la bacalaureat nu vor avea de suferit. „ Notele elevilor rămân cele puse pe diplomă. Nu s-a mai cerut o astfel de reevaluare de patru ani. La rezultatele finale din vară au apărut pe liste 17 elevi cu nota 10, Gorjul fiind în fruntea judeţelelor cu multe note maxime. Probabil acest lucru a dus la autosesizarea Ministerului Educaţiei“, a adăugat Camelia Bibere.

Toţi cei care au luat 10 sunt studenţi cu acte în regulă

Toţi elevii cu nota 10 la bac sunt acum studenţi la fără taxă, cu acte în regulă. Părinţii copiilor de nota 10 îşi fac griji. „Am sunat la şcoală să văd ce se întâmplă. Copilul meu a scris de nota 10 în lucrare şi chiar a învăţat bine. E treaba lor dacă la Bucureşti sistemul de notare e altul“, a declarat îngrijorată mama unui tânăr care ar putea fi printre cei care au primit note mai mici în urma reevaluării.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite