Avocatul Poporului: verificările privind siguranţa transportului şcolarilor, extinse la nivel naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valer Dorneanu
Valer Dorneanu

Verificările privind siguranţa elevilor în drumul de acasă la şcoală se extind la nivel naţional. Măsura vine în urma anchetei din Argeş, unde trei copii au murit înecaţi în luna martie. Ei veneau de la şcoală pe o scurtătură, iar în drum spre casă traversau o punte peste Argeş.

Anunţul a fost făcut joi, de către adjunctul Avocatului Poporului, Valer Dorneanu, care asigură conducerea interimară a instituţiei. "Se vor extinde verificările în toate judeţele, urmând să se facă o evaluare a situaţiei la nivel naţional. (...) După finalizarea verificărilor, se va întocmi un raport detaliat, inclusiv cu propuneri privind schimbarea cadrului legislativ, acolo unde va fi cazul, acest raport urmând să fie prezentat Guvernului", a declarat Dorneanu.

Situaţia transportului şcolar la nivel naţional este destul de gravă, o treime dintre elevi nu dispun de un mijloc de transport pentru a ajunge la şcoală. Unul dintre motive este faptul că microbuzele sunt distribuite după criterii subiective, aprecia Valer Dorneanu, citat de Agerpres.

"Unele localităţi au cerut astăzi microbuze şi mâine le-au primit. La un moment dat mă gândeam că unele le-au primit şi pe urmă le-au cerut. (...) În orice caz, situaţia nu este specifică doar judeţului Argeş", a afirmat adjunctul Avocatului Poporului.

El a adăugat că, din informaţiile pe care le are, la nivelul conducerii Ministerului Educaţiei există intenţia de a rezolva problema transportului şcolar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite