UPDATE Un avion a ratat decolarea de pe Aeroportul din Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion cu 30 de pasageri a ratat decolarea de pe Aeroportul din Bacău "George Enescu" şi a ajuns în câmp. Avionul urma să ajungă la Bucureşti.

Ora 13.23: Cei 21 de pasageri de pe Aeroportul Bacău au decolat după aproape 6 ore petrecute în Aerogară. „Avionul a decolat la ora 13.23 fără alte incidente“, a afirmat Lucian Sion, directorul tehnic al Aeroportului „George Enescu“.

Ora 11.55: Un alt avion al companiei Tarom a aterizat pe Aeroportul Bacău pentru a-i prelua pe pasagerii care nu au mai putut zbura sâmbătă dimineaţă spre Bucureşti din cauza unei defecţiuni tehnice. În acest moment, cei 21 de călători sunt îmbarcaţi pentru a fi duşi în Capitală.

Ora 11.45: Un pasager din aeronava care nu a mai decolat dimineaţă de pe Aeroportul Bacău a povestit pentru „Adevărul“ cum s-a petrecut incidentul. „Aproape aţipisem, dar am fost trezit de zgomotul făcut de unul dintre motoare. Din ce am auzit în avion, un motor mergea mai repede, era mai turat decât celălalt. Avionul a virat dreapta, am simiţit nişte zdruncinături şi apoi ne-am oprit, după câţiva metri“ a povestit Stoffel Flikweert, un cetăţean olandez care se afla în avion.

Apoi ni s-a spus să aşteptăm, iar după un timp am fost luaţi cu un autobuz şi conduşi în aeroport. Am primit hrană, ceai, cafea, nu a fost nimeni rănit şi ni s-a spus că până la ora 12 urma să fim preluaţi de alt avion al aceleiaşi companii aeriene", a mai povestit cetăţeanul olandez.

Ora 9.59: Doi voluntari de la Crucea Roşie s-au deplasat la Aeroportul Bacău pentru a veni în ajutorul pasagerilor. „Am venit fiindcă este vorba despre o urgenţă. Dată fiind situaţia acestor pasageri ne-am gândit să vedem dacă le putem fi de folos. Am văzut că Aeroportul a luat măsurile necesare, totul e în regulă, dar noi rămânem în stand by“, a afirmat Dan Babliuc, directrul fiilialei Bacău a Crucii Roşii. Călătorii se află la Aerogara Aeroportului, unde sunt feriţi de gerul de afară.

Ora 9.36: Sâmbătă dimineaţă la ora 7.02 piloţii de pe cursa Tarom 802 au pornit motoarele şi au început rulajul către pistă, dar brusc aeronava a făcut un viraj la dreapta şi a ajuns într-o zonă acoperită cu zăpadă.

„La 7.04 după ce a început rulajul, avionul a ieşit de pe cale şi a intrat într-o zonă cu zăpadă. Nu cunoaştem deocamdată motivele. Aşteptăm o echipă tehnică de la compania Tarom, care să verifice aeronava", a explicat Lucian Sion, director tehnic al Aeroportului „George Enescu“ Bacău.

Cei 21 de pasageri au fost aduşi cu microbuzul în aerogară şi aşteaptă un alt avion al companiei Tarom, care să-i preia. Călătorilor li s-a oferit un ceai cald.

Ora 9.17: Potrivit Mediafax, Ioana Boca, purtătorul de cuvânt al Tarom, a declarat că o cursă a companiei, care urma să decoleze de la Bacău şi să ajungă la Bucureşti, în timp ce se afla pe calea de rulaj, a ieşit în afara acesteia din cauza supraturării unuia dintre motoare, înainte de a ajunge pe pista de decolare.

Ora 8.30: Se pare că incidentul ar fi survenit în timpul rulajului de pistă din cauza unei supăraîncărcări a turaţiei motoarelor.

"Poate fi vorba despre o defecţiune tehnică", a declarat Mircea Ciucă, expert aviaţie civilă, la Realitatea TV.

Este vorba de o cursă Bacău-Bucureşti, cel mai probabil din cauza ceţii şi a condiţiilor nefavorabile de pe pistă avionul a alunecat şi a ajuns în câmp. Niciunul din cei 30 de pasageri nu a fost rănit. Pasagerii urmează să fie îmbarcaţi într-o altă aeronavă.

Vom reveni cu amănunte.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite