Ne aşteaptă cutremure mici şi dese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Seismograf
Seismograf

Noi cutremure se vor produce în următoarea perioadă în România, însă nu vor depăşi 5 grade pe scara Richter, potrivit directorului Institutului Român de Seimologie Aplicată.

Cutremure de intensitate mică se vor produce  în Vrancea, până la sfârşitul anului, potrivit Realitatea.  Este posibil ca aceste cutremure să se simtă în Bucureşti, Iaşi şi Galaţi.  Seismologii spun însă că nu avem motive de îngrijorare pentru că nu există pericolul producerii unui cutremur de peste 7 grade pe scara Richter.

Activitatea seismică intensă din zona Vrancea este normală în perioada octombrie-noiembrie, potrivit reprezentanţilor Institutului de Seismologie.

"Aceste cutremure depăşesc normalul, pentru prima oară avem o seismitate atât de ridicată. În perioada octombrie şi noiembrie seisimitatea e mai ridicată în zona Vrancea. Statistic seismele mai mari se produc în acest sfârşit de an. Nu e motiv de teamă, pentru noi e un moment de analiză. Tendinţa e de creştere, dar nu e atât de rapidă ca să apară un seism de peste 7, într-un timp atât de scurt. Azi cel puţin 20 de cutremure au fost înregistrate", a declarat Victorin Toader, directorul Institutului Român de Seimologie Aplicată.

Până la finalul anului s-a putea înregistra un cutremur de 4,8 grade pe scara Richter.

"În mod normal ar trebui să avem şi o reacţie a stratului de adâncime de peste 80 de kilometri până acum toată activitatea s-a desfăşurat la suprafaţă  Magnitudinea aşa cum am calculat-o noi rămâne la maxim 5,27 grade pe scara Richter, acesta nu e o magnitudine mare, în cel mai rău caz se simte în oraşe ca Iaşi, Galaţi şi Bucureşti.

Nu avem motive să ne temen. Asistăm la o degajare de energie rapidă, prea rapidă, în funcţie de cum se va încheia  va fi vom trage concluziile dacă urmează ceva mai mare sau nu. E posibil să avem o alarmă în clasa 4,8, aceastea sunt alarme mici care mai mult se simt, nu produc pagube, mai mult panică", a declarat Victorin Toader, directorul Institutului Român  de Seimologie Aplicată.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite