Noi arestări în Primăria Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un angajat al municipalităţii a fost arestat ieri pentru luare de mită, un altul fiind dat în urmărire generală. Doi inspectori de la Serviciul Inspecţie Disciplină în Construcţii, din

Un angajat al municipalităţii a fost arestat ieri pentru luare de mită, un altul fiind dat în urmărire generală. Doi inspectori de la Serviciul Inspecţie Disciplină în Construcţii, din cadrul Direcţiei de Inspecţie şi Control a Primăriei Generale, sunt acuzaţi de procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) de luare de mită.

Unul dintre aceştia, Doru Gadea, a fost reţinut miercuri, în flagrant, iar ieri, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea acestuia pentru 25 de zile. Cel de-al doilea inspector, Gheorghe Dicu, se sustrage urmăririi penale, fiind dat în urmărire generală.  Procurorii DNA au precizat că la data de 4 noiembrie cei doi funcţionari au pretins de la o persoană o sumă de bani pentru a nu sesiza construcţia ridicată fără autorizaţie de către denunţător.

De asemenea, funcţionarul Primăriei i-a promis denunţătorului că astfel va scăpa de amendă, dar şi de rigorile legii.  În timp ce Dicu Gheorghe era cel care insista să primească banii ceruţi, Doru Gadea a fost prins în flagrant delict primind suma de 1.000 de lei de la denunţător.

Inspectori cu stare şi „descurcăreţi“

Potrivit declaraţiei de avere, inspectorul Doru Gadea deţine câte un teren în localităţile ilfoveane Grădiştea şi Voluntari, precum şi în Bucureşti. Surse din Primăria Grădiştea spun că funcţionarul public ar fi primit terenul datorită statutului de revoluţionar.

Proprietar al unui autoturism Mercedes, Gadea are un salariu anual de la Primăria Capitalei este de 22.000 de lei. O altă sumă, 21.600 de euro, o câştigă anual din închirierea unui apartament cu patru camere.

Surse din cadrul Primăriei Capitalei, dar şi din Primăria Sectorului 1, unde inspectorul Doru Gadea a lucrat mai bine de patru ani, spun că funcţionarul era cunoscut drept un “tip descurcăreţ”, care a ales mereu să lucreze la direcţiile de inspecţie. Foştii colegi de la sectorul 1 mai spun că Gadea deţine şi o spălătorie auto în apropiere de Parcul Herăstrău, zona Ambasadei Chinei.  

Proprietar şi la munte, şi la mare

Inspectorul angajat la Primăria Capitalei, Gheorghe Dicu, deţine, potrivit declaraţiei de avere, patru terenuri în Bucureşti, Costineşti, Slănic-Prahova şi în Otopeni. Pe lângă un imobil proprietate personală tot în Capitală, Dicu are şi trei autoturisme, dintre care două marca Mercedes şi unul Iveco. Nu are datorii, ci depuneri în valoare de peste 20.000 de euro la două bănci.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite