Arad: Trei persoane au încercat să treacă frontiera cu acte false

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie şi doi bărbaţi din Kosovo care au încercat să iasă din România cu acte aparţinând altor persoane au fost reţinuţi, joi seara, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac din judeţul Arad.

Conform autorităţilor de frontieră, cele trei persoane s-au legitimat la controlul din punctual de trecere cu documente de identitate (paşapoarte şi cărţi de identitate) eliberate de autorităţile din Cehia.

"Poliţiştii de frontieră au constatat că între persoanele prezente în punctul de trecere a frontierei şi cele din fotografiile aplicate în documentele de identitate prezentate existau diferenţe de fizionomie, astfel încât au fost demarate cercetările. Cele trei persoane au mai declarat că documentele de identitate pe care le-au prezentat la ieşirea din România le-au obţinut de la o persoană necunoscută şi le-au folosit deoarece intenţionau să ajungă în Franţa şi nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen“, a declarat, vineri, agentul Mihaela Leş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că femeia şi cei doi bărbaţi sunt din Kosovo şi se numesc Ajshe H., de 19 ani, Bejtullah H., de 33 ani, şi Mujadin G., de 28 ani.

Poliţiştii de frontieră au dispus întreruperea călătoriei pentru cele trei persoane şi cercetarea acestora pentru fals privind identitatea şi tentativă la trecerea ilegală a frontierei de stat. La finalizarea cercetărilor, cei trei vor fi prezentaţi procurorilor, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun în acest caz.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite