Şi-a ucis mama şi apoi a ars-o

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie condamnată pentru că şi-a ucis mama în vârstă de 51 de ani şi apoi i-a aruncat trupul arzând în râul Ayrshire va petrece în închisoare cel puţin 20 de ani.

La Înalta Curte de Justiţie din Glasgow, Lisa Brown, 21 de ani, a fost condamnată la închisoare pe viaţă pentru uciderea mamei sale Anne Brown, al cărui trup a fost găsit în Clerkland Burn, anul trecut în octombrie.

Iubitul fetei, John Wilson, 25 de ani, a fost condamnat şi el la 12 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de omucidere.

Judecătorul Lord Matthews a descris crima lui Brown asupra mamei ei ca fiind "scârboasă".

Corpul femeii a fost găsit la Clerkland Burn pe 24 octombrie.

Lisa a şi-a lovit mama cu un obiect greu făcându-i acesteia 49 de răni pe faţă şi gât.

În faţa juraţilor Wilson a recunoscut că a ajutat-o pe iubita lui să pună corpul într-un sac de dormit pe care l-au legat cu sfoară şi lanţ.

Apoi, cei doi au condus până la Clerkland Burn unde au ars corpul.

Amândoi au fost condamnaţi pentru uciderea lui Anne Brown. Cei doi au început să se acuze reciproc.

"Fără emoţii"

Un jurat a condamnat-o pe Lisa pentru omor, iar pe Wilson pentru omucidere.

Judecătorul Lord Matthews a spus: "toate probele sunt evidente că a fost crimă cu premeditare ceea ce ai făcut şi, pentru faptul că propria mama ţi-a fost victimă este ceva ce majoritatea oamenilor va găsi acest fapt scârbos".

Referindu-se la faptul că Lisa a fost diagnosticată cu Sindromul Asperger, judecătorul a adăugat: "am înţeles de ce nu ai arătat nicio emoţie, dar asta nu-ţi reduce gravitatea acestei crime".

Brown şi Wilson au fost găsiţi de asemenea  vinovaţi pentru încercarea de a scunde trupul lui Anne Brown, pentru ca justiţia să nu-l poată găsi.

Pedeapsa lui Wilson, conform declaraţiei lui Lord Matthews se împarte în: şapte ani pentru omucidere şi cinci ani pentru că a ars corpul.

Fata femeii moarte a fost condamnată la cel puţin 20 de ani- 17ani pentru omor şi trei ani pentru încercarea de a învinge capetele de acuzare.

Lord Matthews a spus perechii: "amândoi aţi fost condamnaţi pentru ceva ce poate fi descris ca o încercare de a scăpa de capetele de acuzare în vigoare, prin tratarea persoanei decedate râmâne cum ar fi gunoaie atât de mult şi care nu-i oferă nici un fel de demnitate în moartea ei".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite