Au apărut declaraţiile celor cinci poliţişti implicaţi în incidentul de la mall

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei cinci angajaţi ai SPIR care au participat la intervenţia în care Eugen Preda a fost crunt bătut au dat declaraţii sub formă de rapoarte de serviciu la numai trei zile de la incidentul din 21 februarie. Marturiile acestora au fost publicate luni de cotidianul "Gardianul".

Conform ziariştilor, şeful grupei de "mascaţi" susţine în raportul său că, pe 21 februarie, în jurul orei 18.15, a primit dispoziţie să se deplaseze la sediul firmei de pază BGS, unde exista “o stare conflictuală”. Dispoziţia a fost dată telefonic de subcomisarul Cătalin Adam, adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, şefului de serviciu, comisarul-şef Ghenadie Achincu, şi şefului de detasament, comisarul-şef Maricel Lefter.

Oprea Bogdan a comunicat că incidentul se petrece la centrul comercial Plaza

La sediul BGS, “mascaţii” au constatat că “nu are loc niciun conflict, dar, luând legătura cu domnul Oprea Bogdan, acesta ne-a comunicat că incidentul se petrece la centrul comercial Plaza”. Aici, “mascaţii” au stat preţ de cateva minute, pentru că “nu am sesizat nici un conflict şi pentru a nu crea panică”. Intervenţia lor s-a produs la solicitarea a doi agenţi ai BGS care au spus că în interiorul complexului comercial au fost reţinute două persoane, arată Gardianul.

Toate rapoartele seamană uimitor de mult între ele


Toate cele cinci rapoarte conţin, în proporţie de 80 la sută, aceleaşi fragmente, aceleaşi fraze, de parcă au fost scrise la dictare, menţionează jurnaliştii de la Gardianul. În două dintre acestea este descris, în plus, şi momentul reţinerii lui Eugen Preda, ghemuit sub tejgheaua magazinului Bamboo. “Mascaţii” care l-au ridicat şi încătuşat pe Preda şi care au întocmit aceste două rapoarte sunt, după câte se pare, chiar cei care îl ţineau pe Preda în momentul în care acesta a fost lovit brutal de un civil, pe holul complexului comercial, în drumul dinspre magazinul "Bamboo" spre ieşire. Aceştia din urmă nu menţionează în rapoartele lor despre lovitura primită de la un civil de către Eugen Preda, în timp ce îl ţineau pe acesta de braţe, conform "Gardianul".

Se caută numele celui care l-a lovit pe sportiv

Reamintim că cinci angajaţi SPIR, care au intervenit în cazul conflictului din februarie, de pe 21 februarie, au mers la audieri, luni, la Poliţia Capitalei, în legătură cu înregistrarea video potrivit căreia Eugen Preda a fost ţinut de poliţie şi bătut. Cei doi angajaţi SPIR care l-au ţinut pe Preda când a fost bătut sunt identificaţi, iar verificările urmează să arate cine l-a lovit pe sportiv.

De asemenea, conducerea Poliţiei Capitalei vrea să facă verificări referitoare la rolul pe care l-a avut fiecare poliţist din echipa de intervenţie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, parchetul a fost sesizat în acest caz.

Cinci membri ai clanului Preda au fost implicaţi, pe 21 februarie, într-o altercaţie cu agenţii firmei de pază din Plaza Mall, în urma căreia au fost rănite mai multe persoane.

Iată imaginile şocante care arată cum Eugen Preda a fost bătut crunt






REALITATEA.NET - Şeful clanului Preda, ţinut de poliţişti şi bătut în Plaza Mall. Atenţie, imagini şocante!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite