1.200 de cereri pentru 100 de apartamente sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reamenajarea celor patru corpuri de clădire din Ostroveni se apropie de final

 Lucrările la trei dintre cele patru corpuri ale fostului cămin de bătrâni din cartierul râmnicean Ostroveni sunt aproape de finalizare. Primăria intenţionează ca în aceste spaţii să amenajeze 100 de apartamente pentru familii cu probleme sociale. Clădirea, proiectată iniţial pentru a găzdui un cămin pentru bătrânii nevoiaşi din judeţ, a intrat în proprietatea Consiliului Local din Râmnicu Vâlcea, destinaţia ei fiind schimbată în 2007, în aceea de locuinţe sociale.
Lucrările pentru reamenajarea imobilului au început la jumătatea anului 2008, iar reprezentanţii primăriei spun că va fi finalizat în această toamnă. Pentru reamenajarea celor trei corpuri de clădire, primăria a cheltuit 13.821.240 lei, din care aproximativ 2 milioane de lei au provenit din fonduri guvernamentale. „Al patrulea corp va trebui reamenajat şi el. A fost o greşeală că a fost construit, dar nu îl putem lăsa aşa. Şi acesta va fi transformat în locuinţe pentru familiile tinere care au probleme de ordin material“, spune Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea. Autorităţile mai au de gând să reamenajeze şi subsolul clădirii, deoarece acolo există un spaţiu nefolosit, care ar putea fi utilizat de viitorii chiriaşi ai locuinţelor sociale.

Proiect pentru Corpul A

Primăria are în plan intervenţia şi la Corpul A al fostului Cămin de Bătrâni, care în acest moment se află doar în stadiul de structură de rezistenţă.
Proiectat iniţial pentru a adăposti spaţiile administrative ale azilului, lucrările pentru acest imobil s-au oprit în 2001 din lipsa unor surse de finanţare. Municipalitatea are de gând să investească aici 8,1 milioane de lei, pentru a crea pe structură încă 40 de spaţii de locuit: 30 de apartamente cu două camere şi 10 garsoniere.
Primarul spune că sursele de finanţare vor proveni de la bugetul de stat, care în baza unei Ordonanţe de Guvern este obligat să susţină construirea de apartamente pentru cazurile sociale, dar şi de la
bugetul local.

Multe cereri pentru căminele de bătrâni

La registratura primăriei din Râmnic au fost depuse până în prezent 1.200 de cereri pentru locuinţe în regim social. Familiile tinere cu venituri mici sau persoanele fără locuinţă bat zilnic la uşile edililor pentru a face rost de un acoperiş deasupra capului. Cu toate acestea, există la nivelul judeţului o cerere mare şi pentru locuri în azile. Datele oficiale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea indică faptul că numai în iunie existau în judeţ 700 de cereri pentru un loc într-unul din azilele administrate de stat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite