Deputaţii au decis: Anvelopele de iarnă, obligatorii de la 1 noiembrie la 1 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii români vor fi obligaţi să-şi doteze maşinile cu anvelope de iarnă, în sezonul rece. Impunerea are bază legală, după ce deputaţii au adoptat, astăzi, o ordonanţă a Guvernului în acest sens.

Cu 153 de voturi favorabile, 123 împotrivă şi o abţinere, Ordonanţa Guvernului care prevede obligativitatea echipării autoturismelor cu anvelope de iarnă a fost adoptată de Camera Deputaţilor, forul decizional al Parlamentului României.

De la 1 noiembrie a fiecărui an până la 1 martie, şoferii vor fi obligaţi să-şi pună anvelope de iarnă, precum şi lanţuri în cazul vehiculelor de transport marfă de peste 3,5 tone şi a celor de transport de persoane cu peste nouă locuri.

Statul ne obligă să ne echipăm maşina cu cauciucuri de iarnă. Eşti de acord?

Spune si tu

Cei care nu-şi vor echipa maşinile conform legii şi vor conduce pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără astfel de anvelope vor fi sancţionaţi cu reţinerea talonului auto şi amendă cuprinsă între cuprinse între 2.500 şi 4.000 .

Dacă şoferul care nu respectă dispoziţiile adoptate astăzi este implicat într-un accident rutier, amenzii i se adaugă şi o sumă pentru repararea drumurilor şi despăgubirii pentru pagubele produse.

De asemenea, conform definiţiei prevăzute de reglementare, cauciucurile "all-seasons" sunt acceptate ca fiind anvelope de iarnă, informează Mediafax.

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui act normativ, aprobat de Senat pe 26 aprilie.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite