MAI a anunţat înfiinţarea poliţiei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se va înfiinţa poliţia locală, a anunţat Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica. Atribuţiile şi competenţele acesteia se vor îndrepta către domeniul ordinii şi liniştii publice şi circulaţiei rutiere.

Potrivit Agerpres, el a precizat, la încheierea şedinţei Comitetului interministerial privind descentralizarea, că vor exista două poliţii - cea naţională şi cea locală.

"Vom avea o poliţie locală cu competenţe extinse, care va fi mai aproape de cetăţeni şi o poliţie naţională, care va gestiona lucruri care ţin de activităţi în domeniul intervenţiei, cu caracter deosebit, ce ţin de criminalitate sau de gestionarea fraudelor. Am transferat prin Legea poliţiei locale acele competenţe care trebuie să fie la comunităţile locale pentru ca ele să-şi facă mai bine treaba şi să fie mai aproape de cetăţeni, atât în ceea ce priveşte paza bunurilor, protejarea integrităţii corporale, cât şi pentru gestionarea circulaţiei pe drumurile publice, mai ales în interiorul oraşelor, inclusiv parcări şi ridicările de maşini", a spus ministrul Nica.

Ministrul a adăugat că angajaţii poliţiei naţionale vor purta uniforme şi însemne noi, pentru a se diferenţia de colegii de la poliţia locală.

Potrivit oficialului MAI, poliţia locală va lucra sub îndrumarea celei naţionale, în acţiuni de menţinere a ordinii şi liniştii publice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite