2010, anul de graţie al „vieţaşilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Vieţaşii“ din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi ar putea scăpa de închisoare. Trei dintre cei 14 condamnaţi pe viaţă vor intra în comisia de liberări condiţionate peste doar un

„Vieţaşii“ din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi ar putea scăpa de închisoare. Trei dintre cei 14 condamnaţi pe viaţă vor intra în comisia de liberări condiţionate peste doar un an.

Potrivit legii, deţinuţii au acest drept dacă au executat minim 20 de ani de închisoare. În aprilie 2010 ar putea fi pus în libertate Valentin Pascariu (foto), de 40 de ani, din localitatea Bogdăneşti.

Bărbatul a fost condamnat la începutul anilor ’90 pentru uciderea a doi bătrâni. „În 1999  am aflat că am putea fi eliberaţi.  Până atunci, nici cadavrele noastre nu le dădeau familiei să le îngroape“, ne-a spus condamnatul pe viaţă.

A uitat unde îi este casa

Pentru bună purtare, Pascariu a putut să muncească la clubul unităţii şi a avut dreptul la permisie. A reuşit să-şi vadă familia în 2007, de Crăciun.

„Când am ajuns în sat, am oprit cu o casă mai încolo, pentru că nu am recunoscut-o“, a spus „vieţaşul“. Şanse să scape de închisoare au şi Ioan Chifan, de 46 de ani, cel dintâi condamnat pe viaţă de după 1990, şi Toader Covali, de 61 de ani.

Primul dintre ei a comis o crimă, iar cel de-al a ucis patru oameni. „Cu niciunul din cei trei condamnaţi pe viaţă nu am avut probleme în închisoare“, a spus Marius Vulpe, directorul Penitenciarului Iaşi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite