Cluj-Napoca: A murit sub ochii antrenorului de înot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Seleş, de şase ani, a decedat în timp ce participa la un curs de înot la Bazinul Olimpic din Cluj.Tragedia s-a întâmplat aseară, iar instructorul Vasile Pop a declarat pentru „Adevărul de Seară” că a intervenit după ce o parte din puştii aflaţi în bazin i-au atras atenţia că micuţul pluteşte deasupra apei.

Alexandru Seleş, un copil de doar şase ani, a decedat aseară în jurul orei 22.00, după ce s-a înecat în timp ce se afla la cursuri de înot la Bazinul Olimpic din Cluj-Napoca. Incidentul a fost anunţat la numărul 112 în jurul ore 19.00, iar la faţa locului s-au deplasat medicii SMURD, care au încercat din răsputeri să-l resusciteze mai bine de o oră şi jumătate. 
Copilul a fost transportat de urgenţă la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu”, unde medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l ţine în viaţă. „Copilul era intubat, fără puls, avea un ritm cardiac ameninţător. I s-a făcut masaj cardiac extern şi i s-a administrat adrenalină. Medicii i-au aplicat un stimulator cardiac extern, dar din păcate copilul a decedat.  Băieţelul a fost adus la institut în stop-cardiac, dar nu ştim ce s-a întâmplat iniţial”, a declarat Tudor Simionescu, managerul Institutului Inimii „Niculae Stăncioiu”. Surse medicale au declarat pentru „Adevărul de Seară” că probabilitatea ca un copil de doar şase ani să sufere un infarct miocardic este una minimă.

„Am încercat să îl salvez”

Vasile Pop, instructorul care se ocupa de cei opt copii care erau la cursurile de iniţiere în înot la Bazinul Olimpic al UTCN susţine că Alex ştia să înoate şi că mai mulţi copiii care se aflau în bazin i-au semnalat faptul că micuţul plutea la suprafaţa apei. În sală se mai afla şi fiul acestuia, Andrei Pop, şi el instructor în cadrul complexului. „Cursul a început la ora 18.00, iar după 50 de minute mai mulţi copii care erau în bazin mi-au atras atenţia că Alex pluteşte la suprafaţa apei. I-am făcut respiraţie gură la gură, am încercat să îl salvez”, a declarat Vasile Pop.
Acesta a precizat că un salvamar supraveghea activitatea, însă acesta se afla la bazinul mare, nu la cel pentru copii. Vasile Pop a mai declarat că nu deţine o adeverinţă prin care se atestă că Alex ar fi fost apt pentru participarea la aceste cursuri: „Deobicei părinţii sunt cei care ne anunţă dacă copilul acestora suferă de vreo afecţiune. Ei sunt cei care ne spun, copilul meu are astm sau e sănătos”. În bazin se aflau opt copii când a avut loc incidentul. Universitatea Tehnică, proprietarul bazinului, şi-a exprimat compasiunea faţă de familia îndurerată, însă nu a dorit să facă alte comentarii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite