S-a lansat telefonul verde antibraconaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a lansat astăzi, la Tulcea, telefonul verde antibraconaj: 0800.800.300 . Ministrul de resort a făcut acest anunţul în cadrul evenimentelor  organizate de Ziua Dunării şi a Deltei.

Telefonul verde este destinat sesizării actelor de braconaj din Delta Dunării. Sesizările se pot face direct la Ministerul Mediului, la numărul 0800.800.300. Şase instituţii care se ocupă cu prevenirea şi depistarea actelor de braconaj se află în strânsă legătură cu ministerul de resort.

Este o campanie pe care o lansăm aici, la Tulcea, pentru că trebuie să utilizăm toate resursele pentru ca braconajul să nu mai fie racila Deltei Dunării.  Acest serviciu înfiinţat pe lângă Ministerul Mediului este deja funcţional şi ne va ajuta, să sperăm, într-o oarecare măsură la combaterea acestui fenomen. Trebuie deschis capitolul Delta Dunării, cu toată responsabilitatea şi cu toate resorturile de care dispunem. Avem foarte multe probleme, dar principalele se referă la braconaj, renaturare şi gestionarea deşeurilor. Din păcate, la axa de renaturare nu am accesat foarte bine fondurile europene.  Dar cu toate acestea Ministerul Mediului din România este printre primele din partea central-estică care au accesat fonduri europene în proporţie de 39 la sută”, a spus Nicolae Nemirschi.

Potrivit preşedintelui organizaţiei Salvaţi Delta, Liviu Mihaiu, în prezent agenţii ecologi au sute de hectare de deltă în primire, dar nu au benzină în motoarele şalupelor. "Braconajul la sturion este de ordinul sutelor de kilograme. De icre negre nu mai vorbesc. Trebuie retezată corupţia. Noi am filmat cu camera ascunsă la Giurgeni. Am spus că avem nevoie de icre şi sturion pentru o nuntă. S-a rezolvat simplu. Sute de kilograme. Un sturion a costat 150 de euro. În casa unui braconier intri în 30 de secunde”, a povestit Liviu Mihaiu.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite