De la o aniversare, patru copii au ajuns pe fundul unui iaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la o aniversare, patru copii au ajuns pe fundul unui iaz
De la o aniversare, patru copii au ajuns pe fundul unui iaz

Şase copii, cu vârste cuprinse între şapte şi zece ani, au mers la scăldat după ce sărbătoriseră ziua de naştere a unei prietene. Dintre cei cinci copii care au intrat în apa adâncă de peste patru metri a scăpat doar o fetiţă de nouă ani, care, mai norocoasă, a fost salvată de băieţelul rămas pe mal.

Citiţi şi:


Ziua de naştere a Mihaelei Chirilă (10 ani) din satul Brad, comuna băcăuană Filipeni, s-a terminat dramatic pentru trei familii din localitate. Cei şase copii au plecat de la petrecere joi seară, în jurul orei 18.00. Nu au spus că pleacă la scăldat, ci la joacă.

Primul care a intrat să înoate a fost Mihai Chirilă (8 ani), fratele sărbătoritei. Imediat s-au aruncat în iaz surorile Georgiana (7 ani) şi Loredana Pătrăşcan (10 ani) şi surorile Ana Maria (7 ani) şi Elena Breahnă (9 ani). „Eu am rămas pe mal. N-am intrat că nu ştiu să înot. Deodată, Mihai s-a dus la fund şi a început să dea din mâini. Ţipa după ajutor. Fetele au sărit să-l ajute, dar au dispărut şi ele în apă”, a povestit Adrian Rusu (8 ani), băieţelul care a rămas pe mal. 

Trasă la mal cu un băţ

Adrian nu s-a pierdut cu firea. Întrucât în apropiere nu se afla nimeni care să-l ajute, băiatul s-a gândit repede la o soluţie. „Am găsit un băţ şi l-am băgat în apă ca să se agaţe de el şi să-i scot afară. Singura care l-a prins a fost Elena. După ce-a ieşit din apă, am fugit amândoi la tata să-l chemăm în ajutor”, a mai povestit Adrian.

Copiii dispăruţi în ape nu au avut nicio şansă. Primele case erau la distanţă de peste 400 de metri. „Am rupt-o la fugă prin porumb când mi-a zis băiatul ce s-a întâmplat. Alergam şi mă dezbrăcam. Când am ajuns la iaz m-am aruncat direct în locul unde îmi spuseseră că s-au înecat copiii. Am reuşit să le scot la mal pe fetele lui Pătraşcan, dar erau moarte. Am strigat după ajutor şi a mai venit un om din sat, dar n-a mai scos viu nici un copil”, a povestit Costel Rusu, tatăl băieţelului care a reuşit să-şi salveze prietena de la moarte.

Chetă publică pentru înmormântarea copiilor

image

Poliţiştii au încercuit zona unde cei patru copii şi-au pierdut viaţa



În cele trei familii ale copiilor înecaţi jalea este fără margini. Oamenii nu şi-au auzit niciodată copiii zicând că se duc la joacă la iaz.

„Nu ştiau fetele să înoate, că nu aveau unde, iar la iaz n-au fost până acum, că ştiau că-i periculos”, a spus Nicu Pătrăşcan, tatăl celor dou ă surori pierite în apele iazului din satul Brad.

Familiile îndoliate se numără printre cele mai sărace din comună. „Sunt oameni necăjiţi şi acum a venit şi nenorocirea asta peste ei. Două dintre familii trăiau din ajutor social, iar cealaltă tocmai îşi depusese dosarul. O să strângem bani de la oamenii mai înstăriţi din comună ca să-i ajutăm financiar cu înmormântarea. Proprietarul iazului a zis că se va ocupa de sicrie şi de haine pentru copii”, a declarat Vasile Banu, primarul comunei Filipeni.

Ionel Berza, proprietarul iazului în care s-au înecat cei patru copii, este patronul unei firme care face transport spre Italia. El este şi unchiul lui Mihai Chirilă, băieţelul care şi-a găsit sfârşitul în iaz.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite