Cel mai mare angajator, în vrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Solectron-Flextronics, care are sediulla Timişoara, face reduceri masive în 2009,iar sindicatele ameninţă cu grevă. Criza economică a adus un anunţ şoc pentru angajaţii Flextronics România. Salariaţii companiei au fost informaţi că peste 700 dintre ei rămân fără loc de muncă anul viitor.

Reprezentanţii Solectron-Flextronix refuză de luni de zile să facă orice comentariu oficial despre situaţia companiei.

Informaţiile privind reducerea producţiei şi iminenţa concedierii unor angajaţi au început însă să răsufle din interiorul societăţii încă de acum două luni, în ciuda dispoziţiilor interne care interzic orice comunicare cu presa, sub sancţiuni drastice.

Cele mai negre temeri s-au adeverit

„Luni, în jurul orei 14, am primit pe mail un anunţ de la managerul de resurse umane în care se arată că ne va afecta criza economică şi trebuie reduse720 de posturi”, a povestit un angajat al companiei.

„Efectele negative ale actualei crize economice mondiale, efecte ce se fac simţite în aproape toate domeniile de activitate, obligă companiile să ia măsuri drastice în încercarea de a depăşi această perioada de criză.

Cu regret va informez că, în ciuda eforturilor făcute de către conducerea Flextronics de a minimiza impactul negativ al actualei crize mondiale, aceasta se vede nevoită a iniţia măsuri de reducere a numărului de angajaţi, în concordanţă cu reducerea volumului de activitate.

Reducerea comenzilor din parteaclienţilor noştri, cât şi retragerea deja anunţată a unora dintre ei sunt principalele motive ce au determinat luarea unei asemenea nedorite decizii”, se arată în e-mailul transmis angajaţilor de Octavian Belu, manager la departamentul de resurse umane.

Angajaţii au mai fost informaţi că, în perioada următoare, se vor face şedinţe cu fiecare departament pentru a se explica măsurile care vor fi luate.

Salariaţii au mai aflat că, în perioada februarie – iulie 2009, se va renunţa la 720 de angajaţi din categoria celor „indirect productivi”. Lucian Malea, lider sindical în companie, a declarat că vestea concedierii celor 720 de oameni a fost o surpriză.

„Vineri am avut o şedinţă cu cei din conducere şi ne-au dat asigurări că nu se vor face concedieri. Luni am primit însă un mail din care am a aflat că se vor reduce peste 700 de posturi.

Problema este că fabrica are aproximativ 700 de colaboratori externi,angajaţi ai unor firme de plasare a forţei de muncă şi ar fi trebuit, în mod normal să se renunţe la ei”, a declarat Malea. Acesta a spus că în situaţia în care cei din conducere nu vor renunţa la „temporari”, sindicatul va declanşa conflictul de muncă.

Concedieri în valuri, la Arad

Cele mai multe disponibilizări le-a efectuat Delphi Pakard, care a renunţat în acest an la 2.600 de angajaţi de la fabricile din Ineu (Arad) şi Sânnicolau Mare (Timiş).

Din septembrie până în prezent peste 800 de persoane au fost concediate, producătorul de încălţăminte Raymond a anunţat disponibilizarea a 60 de angajaţi, iar Coste Shoes a altor 67.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite