Anchetă pentru depistarea fraudei electorale: sute de persoane din 15 judeţe vor fi audiate astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului General au chemat la audieri sute de persoane bănuite de fraudă electorală la referendumul pentru demiterea preşedintelui.

Anchetatorii au anunţat că atât membri ai consiliilor electorale, cât şi simpli votanţi din 15 judeţe, vor fi audiaţi astăzi.

În cursul zilei de ieri, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a ridicat mai multe documente de la Curtea Constituţională a României, de la Autoritatea Electorală Permanentă, Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date şi Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie.

Au votat de 7 sau 8 ori în Iaşi la referendum. Află cine sunt cei ale căror date apar de mai multe ori pe listele suplimentare

Parchetul precizează că a transmis Curţii Constituţionale adresa prin care şi-a exprimat disponibilitatea de a-i pune la dispoziţie listele  electorale permanente şi listele suplimentare cu semnăturile alegătorilor în original, utilizate la Referendumul naţional din data de 29.07.2012, astfel cum au fost ridicate, conform procedurilor derulate în cadrul dosarului cu acest obiect, aflat pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite