„Mai sunt multe de rezolvat în sistemul educaţional din România”. Ce mesaj le transmite Liviu Pop elevilor şi profesorilor la deschiderea anului şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul delegat pentru relaţia cu sindicatele, Liviu Pop
Ministrul delegat pentru relaţia cu sindicatele, Liviu Pop

Noul an şcolar „aduce ceva nou”: clasa pregătitoare şi Bacalaureatul profesional, transmite ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop, într-un mesaj către elevi, părinţi şi profesori, cu ocazia primei zile de şcoală.

Chiar dacă a început mai târziu cu o săptămână, noul an şcolar aduce noutăţi în sistemul educaţional. „Acest an aduce cu el şi ceva nou, mai exact clasa pregătitoare, care sperăm să îi ajute pe cei mici să treacă mai uşor de la grădiniţă la clasa I, dar şi un nou tip de examen pentru cei ce îşi petrec ultimul an în liceu: bacalaureatul profesional, pentru tinerii care vor să intre direct pe piaţa muncii, fără a mai urma studiile superioare”, scrie Liviu Pop în mesajul de început de an.

Festivitatea de deschidere a anului şcolar nu trebuie umbrită de discursuri politice, reproşuri sau atitudini negative, fiind evenimentul principal, în jurul căruia gravitează activitatea profesorilor, a elevilor, părinţilor, dar şi a personalului şcolar administrativ, consideră Liviu Pop.

Ministrul îşi oferă sprijinul îm clarificarea detaliilor legate de noul sistem. „Chiar dacă mai sunt multe de rezolvat în ceea ce priveşte sistemul educaţional din România, treptat, cu răbdare şi cu sprijinul vostru, sunt convins că vom reuşi să-l aducem pe calea dreaptă şi normală”, transmite acesta destinatarilor mesajului.

Ministrul urează elevilor să aibă rezultate excepţionale în noul an şcolar.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite