Încă un an de chin pentru şoferii din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-au împlinit doi ani de la începerea lucrării care sugrumă circulaţia pe bulevardul Anastasie Panu, arteră aflată în centrul Iaşului. Edilii au dat atunci peste ruinele unui han din secolul

S-au împlinit doi ani de la începerea lucrării care sugrumă circulaţia pe bulevardul Anastasie Panu, arteră aflată în centrul Iaşului. Edilii au dat atunci peste ruinele unui han din secolul XVI, iar proiectul s-a împotmolit imediat.

Blocarea lucrărilor îi exasperează pe şoferi, care sunt nevoiţi să stea minute în şir la cozi pentru a depăşi, pe o stradă redusă la o singură bandă pe sens, şantierul din centrul oraşului.

Şefii din Primăria Iaşi par să nu aibă nici o idee despre când va fi terminat pasajul subteran, după cum rezultă din declaraţiile lor contradictorii. Dacă directorul de investiţii al Primăriei vorbeşte despre vara anului viitor, directorul tehnic al instituţiei mai adaugă jumătate de an în calcul.

“Au demarat de puţin timp şi lucrările de construire a pasajului. Mai sunt câteva discuţii referitoare la instalarea unor piloţi foraţi. Sperăm ca până la sfârşitul anului viitor să avem un pasaj funcţional”, declară Mihai Chirica, director tehnic al Primăriei.
Singura certitudine a întregii afaceri este dublarea fondurilor alocate iniţial, din bani publici, pentru realizarea proiectului, de la patru la aproape zece milioane de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite