Un amnezic sucevean şi-a regăsit identitatea la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

record. Părinţii bărbatului, din Câmpulung Moldovenesc (judeţul Suceava), sunt aşteptaţi în această dimineaţă la Timişoara, pentru a-şi duce fiul acasă.Bărbatul, care a aflat abia ieri

record. Părinţii bărbatului, din Câmpulung Moldovenesc (judeţul Suceava), sunt aşteptaţi în această dimineaţă la Timişoara, pentru a-şi duce fiul acasă.
Bărbatul, care a aflat abia ieri că îl cheamă Dan Burlă şi că are 41 de ani, are o poveste tulburătoare. Poliţiştii timişoreni spun că este posibil să fi devenit amnezic după ce şi-a pierdut doi copii într-un accident de tramvai. şocul a fost cu atât mai puternic, cu cât vatmanul era un prieten al lui Dan Burlă. Probabil din dorinţa de a uita tragedia, acesta din urmă a plecat în luna iulie la Timişoara, pentru a începe o viaţă nouă. Acesta este şi singurul lucru de care îşi mai aduce aminte. Dan Burlă spune că a locuit o perioadă în Gara de Nord, apoi în Parcul Central şi chiar într-un cort improvizat, la Pădurea Verde. În tot acest timp a lucrat ca zilier, apoi ca îngrijitor la o fermă de animale din localitatea timişeană Remetea Mare, şi abia şi-a putut câştiga banii cât să nu moară de foame. Într-un târziu, s-a hotărât să apeleze la poliţişti pentru a-şi afla identitatea. "Este o persoană îngrijită, scrie frumos şi se vede că are pregătire. Am luat în serios spusele lui şi am contactat celelalte inspectorate, pentru a-l identifica. Am căutat în baza de date a infractorilor şi nu se regăseşte printre aceştia", a spus şerban Pittner, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş. Bărbatul şi-a mai amintit că avea baston de poliţist. Ulterior, a aflat că a fost gardian public. Părinţii, cu care a vorbit la telefon, i-au mai spus că acasă îl aşteaptă prietena şi copilul acesteia.

Îşi va reveni acasă
Dan Burlă a fost cazat temporar la Spitalul de Psihiatrie din Timişoara, unde medicii i-au pus diagnosticul de amnezie. "Starea disociativă de conştiinţă, amnezia, apare după o psihotraumă sau după o lovitură puternică. În cazul lui nu a fost vorba de lovitură, ci de un şoc emoţional. Ca şi frica, tristeţea sau obsesia, este o stare care poate apărea după anumite evenimente de viaţă la oamenii sensibili. Se întâmplă destul de rar. Pacientul trebuie să fie integrat într-un mediu de familie. Cu tratament şi psihoterapie poate să-şi revină în două-trei săptămâni - o lună", spune profesorul Mircea Lăzărescu, directorul Spitalului de Psihiatrie din Timişoara.
Acesta este al doilea caz de amnezie cu care se confruntă poliţiştii timişoreni anul acesta. În urma mediatizării, acum câteva luni, un căpitan de navă din Medgidia a fost recunoscut de familie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite