70% din ambulanţe vor ajunge la fier vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
70% din ambulanţe  vor ajunge la fier vechi
70% din ambulanţe vor ajunge la fier vechi

După trei licitaţii, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Maramureş a vândut doar 4 din cele 16 maşini scoase din uz. În urmă cu circa o lună, Ambulanţa Maramureş a scos la licitaţie 16 maşini care, timp de aproape şase ani, au deservit mii de pacienţi. Deşi preţul acestora era unul convenabil, băimărenii nu s-au arătat interesaţi.

„Prima licitaţie am organizat-o în urmă cu trei săptămâni, însă nu s-a prezentat nicio persoană interesată, aşa că a trebuit să o anulăm“, a declarat Sorin Pop, subinginer în cadrul Biroului de Transporturi din Serviciul de Ambulanţă Maramureş.
„La cea de-a doua licitaţie s-au prezentat două persoane, dintre care una a achiziţionat un Fiat Ducato din 1991, iar la ultima licitaţie s-au prezentat trei persoane, fiecare achiziţionând câte o Dacie“, a continuat subinginerul.

Maşini reduse cu 40%

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă nu se află la prima vânzare de maşini, însă licitaţiile din acest an le-au dat adevărate dureri de cap. „Am făcut tot posibilul pentru ca măcar o parte dintre maşini să se vândă, pentru a obţine ceva bani, aşa că preţul acestora a scăzut cu 20% din preţul iniţial la a doua licitaţie, iar la a treia, cu încă 20%“, a arătat Sorin Pop. Astfel, o maşină de tipul Fiat Ducato, fabricată în 1991, care iniţial a fost scoasă la licitaţie la 800 de lei, a fost vândută la a treia licitaţie cu 540 de lei.
La fel s-a întâmplat şi cu Dacia Berlină vândută la a doua licitaţie, care a fost cumpărată cu 780 de lei, faţă de 950 lei, la cât era stabilită iniţial. Celelalte două maşini de tipul  Dacia Break s-au vândut cu 650 de lei, faţă de 900 cât a fost stabilit preţul la prima licitaţie. În urma vânzării celor patru autoturisme, Serviciul de Ambulanţă Maramureş a adunat 2.280 de lei.

12 maşini vor ajunge la fier vechi

Sorin Pop spune că oamenii au aşteptat ultima licitaţie pentru a cumpăra maşinile la un preţ cât mai mic, deoarece ambulanţele nu se aflau în stare foarte bună. „Principalul motiv pentru care maşinile nu s-au vândut nu se datorează doar crizei financiare, ci şi faptului ca acestea nu au mai fost pornite din 2007, iar o parte dintre ele nu au fost ţinute în garaje şi astfel s-au deteriorat“, a arătat Sorin Pop.
În ceea ce priveşte soarta ambulanţelor care nu s-au vândut, acestea vor fi vândute pentru piese, iar resturile urmează să fie duse la fier vechi şi vândute pentru 30 de bani/ kilogram. Banii adunaţi în urma licitaţiei vor fi distribuiţi Ministerului Sănătăţii, de la care Serviciul de Ambulanţă a primit maşinile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite