Blaga: "A rămas 22 noiembrie data alegerilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a declarat, luni, la finalul şedinţei coaliţiei, că primul tur al alegerilor prezidenţiale se va desfăşura la 22 noiembrie, decizia urmând să fie luată de Guvern.

"A rămas 22 noiembrie data alegerilor", a precizat Blaga la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

Senatorul PSD, Lia Olguţa Vasilescu, susţinuse, cu o săptămână înainte, că social-democraţii şi democrat-liberalii au convenit în şedinţa coaliţiei ca alegerile prezidenţiale să se desfăşoare în data de 22 noiembrie, dată care va trebuie oficializată printr-o Hotărâre de Guvern.

"S-a discutat în şedinţa coaliţie ca data cea mai probabilă, deci se pare că este acceptată de ambele părţi, pentru 22 noiembrie", a declarat Olguţa Vasilescu, întrebată fiind pentru când s-a stabilit organizarea alegerilor prezidenţiale.

În aceeaşi zi, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a negat faptul că PDL şi PSD ar fi convenit ca alegerile prezidenţial să aibă loc pe 22 noiembrie. "Azi, la coaliţie, am discutat despre Legea de organizare a alegerilor. Dar n-am discutat şi n-am hotărât nici o clipă despre asta . Am discutat despre sfârşitul lunii noiembrie, dar atât. Nu s-a discutat mai mult şi v-o spune chiar un om care a fost astăzi la coaliţie", a spus Flutur.

Guvernul are în vedere în stabilirea zilei alegerilor prezidenţiale datele de 22 sau 29 noiembrie, decizia urmând să fie luată, prin Hotărâre de Guvern, în baza unei OUG pentru modificarea alegerilor care va fi discutată luni în coaliţie, au declarat, în urmă cu o săptămână, pentru NewsIn surse guvernamentale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite