Preotul-infractor racola alcoolici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preotul-avocat  Aurel Rădulescu, fost candidat la alegerile prezidenţiale din 2004, s-a folosit de persoane care consumau frecvent alcool pentru a ajunge, prin interpuşi, în posesia unei vile din Capitală, în valoare de 250.000 de euro.

Preotul a fost trimis în judecată, ieri, alături de doi complici, fiind acuzat de înşelăciune, fals intelectual şi fals privind identitatea.

Potrivit rechizitoriului, Aurel Rădulescu, cunoscut sub pseudonimele de „Excelenţă” sau „Eminenţă”, i-ar fi învăţat pe doi consumatori de alcool - Ion Stănescu, zis Jan,  pe Ilenuţa Forcoş, zisă „Leana”- şi pe o vecină a acestora, Maria Gheorghe, ce să declare fals în faţa notarului. Un taximetrist clandestin din Bucureşti, care i-a condus pe cei trei la biroul de avocatură al „Excelenţei”, i-a auzit în maşină vorbind depre viitoarea „ţeapă” şi a făcut un denunţ la Poliţie.

Documente falsificate

Procurorii susţin că Aurel Rădulescu s-ar fi folosit de un act de identitate falsificat pe care l-a dat complicilor săi. Ilenuţa Forcoş, înarmată cu actul de identitate, s-a prezentat la doi notari ca fiind proprietara vilei, Elisabeta Vasilescu, şi a cerut să se facă două procuri autentificate.

Pentru aceste declaraţii notariale, procurorii susţin că preotul-avocat le-ar fi dat lui „Jan” şi „Leana” suma de 5.000 de lei şi le-ar fi promis că-i ajută să se mute în SUA. Aurel Rădulescu a fost preot în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxă Greacă din cele două Americi, subordonată canonic Patriarhiei Ecumenice.

Susţine că el a fost cel păcălit

În ianuarie 2008, proprietara vilei, Elisabeta Vasilescu, s-a dus să-şi plătească impozitul la casă, însă a aflat că imobilul nu îi mai aparţine, întrucât a fost vândut. Disperată,  femeia a mers la Poliţie, pentru a afla cine sunt noii proprietari şi a  cerut în instanţă anularea contractului de vânzare-cumpărare.

Audiat la Parchet, Aurel Rădulescu a  negat toate acuzaţiile, susţinând chiar că nu i-a cunoscut pe complicii săi şi că el s-ar fi ocupat de verificarea situaţiei juridice a imobilului. Rădulescu a explicat că a fost cel păcălit de „Lenuţa”, despre care a aflat ulterior că are cazier, întrucât fiind preot şi avocat nu a ştiut că a încheiat un contract cu o infractoare. Procurorii au separat o parte din acet dosar, pentru a cerceta modul în care preotul-avocat a făcut rost de actul  de identitate falsificat şi de documentele de întabulare ale imobilului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite