Un agent a „bătut” Poliţia Timiş în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurul poliţist dat afară în ultimii ani din Poliţia Timiş revine la lucru. Curtea de Apel Timişoara a stabilit, săptămâna trecută, prin sentinţă definitivă şi irevocabilă, că

Singurul poliţist dat afară în ultimii ani din Poliţia Timiş revine la lucru. Curtea de Apel Timişoara a stabilit, săptămâna trecută, prin sentinţă definitivă şi irevocabilă, că agentul Radu Bandula a fost concediat în mod abuziv printr-un document semnat de fostul şef al Poliţiei Timiş, comisarul-şef Ioan Dascălu.

Bandula a fost destituit din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş sub pretextul că a lipsit nemotivat trei zile de la lucru, perioadă prea lungă pentru o absenţă nejustificată. Magistraţii au constatat că reprezentanţii Poliţiei nu au ţinut cont de concediul medical acordat lui Bandula de medicii Spitalului Militar.

Agentul încerca să facă ordine printre interlopi

Poliţistul susţine că ar fi fost dat afară din Poliţie pentru a nu deranja lumea interlopă şi poliţiştii care o susţin.

Problemele au început după ce agentul Bandula şi colegii lui au fost atacaţi cu săbiile şi topoarele, în iunie 2006, în timp ce încercau să aplaneze un scandal între ţigani. Bandula a scos pistolul şi a tras câteva focuri în aer, pentru a-i speria pe ţigani.

„Când i-am dus la secţie, ţiganii m-au ameninţat că au sprijin chiar la vârful Poliţiei Timiş. Spre stupoarea mea, imediat şefii m-au anchetat pe mine ca pe ultimul hoţ.

Eu am aflat de la ziarişti că nu mai sunt în Poliţie”, a spus agentul Radu Bandula. Poliţistul nu a acceptat această situaţie şi a contestat imediat în instanţă decizia de demitere.

Ulterior, magistraţii de la Curtea de Apel Timişoara i-au dat câştig de cauză, astfel că agentul a fost reîncadrat în muncă. El mai poate să obţină şi daune pentru perioada în care nu a obţinut veniturile salariale lunare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite