Studenţii ocolesc Universitatea de Petrol şi Gaze. Aproape 350 de locuri neocupate, după trei sesiuni de admitere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPG Ploiești, în criză de studenți
UPG Ploiești, în criză de studenți

Universitatea a organizat anul acesta trei sesiuni de admitere, dintre care două în luna septembrie, pentru ocuparea locurilor la facultăţi. Absolvenţii de liceu au ocolit însă specializările oferite de UPG Ploieşti, aproximativ 350 de locuri au rămas libere şi în aceste condiţii.

Din cele 410 de locuri rămase libere pentru cea de-a treia sesiune anul acesta, doar 62 s-au ocupat, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul universităţii. Ultimul concurs de admitere s-a desfăşurat perioada 19 – 21 septembrie.

Astfel, la începerea cursurilor pe 1 octombrie, universitatea va avea 348 locuri libere.

Cele mai multe sunt la specializarea Litere şi Ştiinţe, unde 216 locuri au rămas neocupate. La Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică sunt 29 de studenţi lipsă faţă de cifra de şcolarizare. La Tehnologia Petrolului şi Petrochimie sunt 23 de locuri libere, iar la Facultatea de Ştiinţe Economice mai sunt neocupate 80 de locuri.

Singura facultate la care toate locurile au fost ocupate încă din prima sesiune de admitere este cea de Ingineria Petrolului şi Gazelor.

În total, Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti (UPG) a scos la concurs 2.400 de locuri pentru anul universitar 2012 – 2013. Admiterea s-a făcut pe baza mediei de la bacalaureat, iar departajarea în funcţie de media obţinută la examenul de bacalaureat la Limba şi literatura română.

La UPG Ploieşti au fost scoase la concurs anul acesta la cele cinci facultăţi aproape 2.400 de locuri, respectiv 1.488 cu taxă, 856 la buget şi alte 55 destinate minorităţilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite