Verifică-ţi şansele de admitere la liceu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

WWW.ADMITERELICEU.RO Este site-ul unde elevii de clasa a VIII-a îşi pot simula intrarea la liceu. Şcolarii trebuie să-şi confrunte media generală cu media de intrare la liceul dorit. Simularea îi ajută să schimbe în timp util ordinea liceelor de pe foaia de înscriere.

Mai citiţi şi:

 Hunedoara: Admitere fără concurenţă la liceu
Târgu-Mureş: Şefii examenelor decapitaţi cu o lună înainte de teste
ARAD: Elevii romi au locuri rezervate la liceu
Reforma şcolii: gimnaziul - cinci ani şi liceul - trei ani

Fundamentarea demersului legislativ. Opţiunile majore
LEGEA ÎNVĂŢĂMÂNTULUI PREUNIVERSITAR
LEGEA ÎNVĂŢĂMÂNTULUI SUPERIOR
LEGEA EDUCAŢIEI PERMANENTE


Absolvenţii de gimnaziu au de acum o posibilitate în plus de a afla dacă întrunesc sau nu condiţiile de admitere la liceul dorit. La adresa de internet www.admitereliceu.ro sunt conţinute toate mediile de admitere la liceele din ţară. După ce calculează media generală, elevii pot verifica dacă nota lor le permite admiterea la şcoala preferată.

Olga Taloş, elevă în clasa a Vlll-a la Şcoala nr. 58 din Capitală, vrea să fie admisă la Şcoala Centrală, la profilul uman. Are media  generală 8,80. Oana a intrat ieri prima dată pe site-ul de admitere on-line. „Ştiam că am şanse să intru la Şcoala Centrală pentru că vorbisem cu nişte colegi care au intrat anul trecut.

Dar site-ul mi-a confirmat acest lucru”, spune fata. Anul trecut, media de admitere pentru profilul uman a fost 8,45 pentru Şcoala Centrală.

Colega Olgăi, Mihaela, îşi doreşte să meargă tot la Şcoala Centrală. I-a plăcut clădirea, pentru că e diferită de toate celelalte licee. „Acum verific prima dată ce şanse am să intru la liceu. Mi se pare uşor de verificat ce şanse ai pentru un liceu. Dacă n-aş intra la Şcoala Centrală, aş opta pentru Liceul «Hasdeu»”, spune Mihaela.

Schimbarea opţiunilor se face la timp

Profesorii susţin că alegerea unui liceu în funcţie de notele la tezele unice şi de media de absolvire a gimnaziului, care au, fiecare, o pondere de 50%, este o etapă extrem de importantă în procesul de admitere. „Dacă verifică pe site, elevii vor vedea care sunt şansele reale pe care le au de a intra la un liceu. Cred că simularea îi va ajuta pe candidaţi să-şi schimbe în timp util ordinea de pe foaia de înscriere”, arată George Cazazu, director la Colegiul „Sf. Sava” din Capitală.

Atunci când completează fişele de admitere, elevii trebuie să ţină cont atât de rezultatele pe care le au, cât şi de numărul de locuri disponibile şi de media ultimului admis cu un an în urmă la instituţiile de învăţământ pentru care optează.

Site-ul www.admitereliceu.ro cuprinde informaţii legate de profilele, filierele, specializările la admiterea în licee, precum şi de numărul de locuri pe fiecare specializare, media de admitere din 2008 pentru fiecare specializare în parte şi limba de predare. În plus, pe site,  fiecare liceu are o fişă de prezentare care cuprinde, printre altele, numărul elevilor, date despre dotări şi informaţii de contact, precum  şi localizarea pe o hartă interactivă.

Pagina de internet poate fi accesată liber şi a fost dezvoltată de Intuitext.
Completarea fişelor de admitere în liceu începe la 18 iunie. La 3 iulie va avea loc repartizarea propriu-zisă, apoi vor fi afişate listele cu elevii admişi şi cu locurile rămase disponibile în licee.

image
image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite