Secretarul de stat Căbulea, la Parchet: "Referendumul a fost foarte corect"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Căbulea a declarat, miercuri, la ieşirea de la audierile desfăşurate la Parchetul instanţei supreme, că nu ştie dacă a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu, precizând că procurorii l-au întrebat  despre atribuţiile pe care le are în MAI şi activităţile pe care le-a  desfăşurat în perioada referendumului.

Ioan Nicolae Căbulea a precizat că a fost invitat la Parchetul Înaltei  Curţi de Casaţie şi Justiţie ca secretar de stat în Ministerul  Administraţiei şi Internelor (MAI), şef al Departamentului Ordine şi  Siguranţă Publică şi a fost întrebat de procurori despre atribuţiile pe care le are. "Am fost întrebat cu privire la atribuţiile pe care le am ca şi secretar  de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din MAI,  despre activităţile pe care le-am desfăşurat în perioada referendumului,  activităţi pe care le ştiţi foarte bine", a spus Căbulea la plecarea de  la Parchetul instanţei supreme, unde a stat mai puţin de o oră.

Secretarul de stat Nicolae Căbulea, cercetat pentru abuz în serviciu

Întrebat dacă a fost pus sub acuzare, Căbulea a spus că nu cunoaşte  acest lucru, precizând: “Eu v-am spus ce am fost întrebat în cursul zilei  de azi". Căbulea a mai spus, răspunzând unei întrebări, că a fost trimisă în 2  august Curţii Constituţionale o adresă pentru că "era obligaţia  prevăzută de lege" şi pentru că era în continuarea primei adrese.  "Adresa din 2 august este pentru acurateţea datelor, pentru a specifica  foarte clar ce scria în prima adresă, pentru o interpretare corectă a  legii", a adăugat Ioan Nicolae Căbulea.

Secretarul de stat a mai  spus că, din punct de vedere al atribuţiilor pe care le are în calitate  de secretar de stat, şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă  Publică, consideră că referendumul a fost "foarte corect". "Dar, repet, din punct de vedere al atribuţiilor pe care le am ca şef al  Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică", a adăugat Căbulea.
Întrebat dacă îşi dă demisia, Căbulea răspuns: "Nu este cazul".

Surse judiciare au declarat că secretarul de stat Nicolae Căbulea,  şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din MAI, este  acuzat de abuz în serviciu în dosarul în care procurorii Parchetului  instanţei supreme fac cercetări privind referendumul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite