Dosar penal pentru Radu Mazăre după ce a dus manechinele la vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Mazăre a adus la vot tinere îmbrăcate în costume de baie
Radu Mazăre a adus la vot tinere îmbrăcate în costume de baie

Manechinele care au votat la referendum însoţite de Radu Mazăre au fost chemate la audieri la Parchet. Primarul din Constanţa a declarat că tinerele fete au fost întrebate de anchetatori de ce au votat.

Primarul Radu Mazăre este deranjat de faptul că zece dintre domnişoarele pe care el le-a însoţit la vot la referendumul din 29 iulie au fost chemate la Parchet pentru audieri.

"Au fost chemate şi au dat explicaţii de ce au votat. În ţara lui Băsescu oamenii sunt întrebaţi de ce au votat. Le-a convins Mazăre să voteze? Eu de şapte ani spun că procurorii sunt slugile lui Băsescu. Este halucinant să fie chemate zece fete să fie întrebate de ce au votat. Mâine vor mai fi chemate şase fete", a declarat Radu Mazăre.

Parchetul de pe lângă ÎCCJ a deschis dosar penal pe numele primarului Constanţei, Radu Mazăre, ca urmare a unei plângeri formulate de către Organizaţia Judeţeană Constanţa a Partidului Democrat Liberal. Radu Mazăre este acuzat de PDL de "împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum". Pedeapsa pentru această faptă este de închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.
 
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie precizează, într-un comunicat de presă că "pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au fost înregistrate, în perioada 29 iulie – 09 august, un număr de 16 cauze penale, având ca obiect posibile infracţiuni la Legea nr. 3/2000 privind referendumul, toate acestea fiind în lucru la organele de poliţie, cercetările desfăşurându-se sub supravegherea procurorilor. Unul dintre aceste dosare are ca obiect o plângere formulată de către Organizaţia Judeţeană Constanţa a Partidului Democrat Liberal, formulată împotriva numitului Mazăre Radu Ştefan, primarul Municipiului Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută de art. 52 din Legea 3/2000, cauză aflată în faza actelor premergătoare".

Parchetul mai precizează faptul că până în prezent,  procurorul de caz nu a dispus şi nu a efectuat audieri, o serie de persoane fiind, însă, audiate, în cursul zilei de miercuri, 08.08.2012, la sediul poliţiei Municipiului Constanţa – Biroul Investigaţii Criminale, care efectuează cercetările în cauză.

O echipă de poliţişti s-a deplasat la un hotel din staţiunea Mamaia, acolo unde se bănuia că ar fi fost cazate fetele şi au făcut mai multe verificări.

În ziua referendumului edilul a mers însoţit de 25 de fotomodele, toate în costum de baie, la o secţie de votare din Mamaia şi a stat până când toate fetele au pus ştampila.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite