Noul ministru al Educaţiei pare certat cu limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La prima sa conferinţă de presă, ministrul Liviu Pop a stâlcit limba română. Gramatica pare a fi o necunoscută pentru el, după felul în care se exprimă. Greşelile de exprimare apar după ce şi în CV-ul său a scris greşit numele Colegiul Tehnic „Anghel Saligny", folosind doi de „y".

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a făcut, miercuri, la prima sa conferinţă de presă în această calitate, mai multe greşeli clare de gramatică, între care două dezacorduri, şi a folosit, în alte câteva rânduri, exprimări inexacte, conform Mediafax.

Ministrul şi-a început discursul de miercuri dimineaţă prin a spune că incidentul de la Dolj în urma căruia un elev a murit după o altercaţie avută cu un coleg în şcoala în care învăţau, incident petrecut marţi după-amiază, "este, în momentul de faţă, în derulare". Evident, ministrul a vrut să se refere la faptul că cercetările în acest caz sunt în derulare, el făcând declaraţia la aproape 24 de ore de la care incidentul propriu-zis, soldat cu moartea unui elev, a avut loc.

Ministrul interimar Liviu Pop a ţinut apoi să-i mulţumească din suflet fostului ministru Mang, "pentru deschiderea pe care a dat-o".

Liviu Pop a scris greşit, atât în CV-ul postat pe blogul personal, cât şi în declaraţia de avere din 2011, numele academicianului inginer Anghel Saligny, care a dat numele liceului la care este profesor de matematică de şapte ani, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny", folosind doi de „y". Vezi AICI mai multe detalii

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite