Cum a ajuns judecătoarea David la Înalta Curte de Casaţie?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătoarea Maria David a fost condusă la sediul DNA
Judecătoarea Maria David a fost condusă la sediul DNA

Judecătoarea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, aflată acum în cercetări la DNA pentru trafic de influenţă, a ajuns la Bucureşti de la Curtea de Apel Ploieşti. În 2008, Maria David a susţinut un interviu cu preşedinta CSM de atunci, Lidia Bărbulescu.

Una dintre întrebările din interviu s-a referit la conduita unui judecător:

Lidia Barbulescu: Care credeti ca ar trebui sa fie calitatile unui judecator de instanta suprema?

Maria David: Gandire independenta, critica, sa inteleaga societatea romaneasca, sa aiba curaj, sa contribuie la imbunatatirea mediului social, sa fie devotat. Cipru a fost condamnata de CEDO intr-un proces promovat de un avocat care a constat intr-o cauza a sa ca judecatorii isi dadeau biletele in timpul sedintei de judecata. Avocatul a spus judecatorilor ca nu sunt partiali. Acestia au cerut avocatului sa-si retraga cele spuse. A fost condamnat de instantele cipriote.

Judecătoarea de la Secţia Civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este cercetată de DNA după ce ar fi primit 100.000 de euro de la un om de afaceri pentru a interveni la colegii ei de la o instanţă inferioară, acolo unde omul de afaceri avea un proces. CSM a dat aviz astăzi pentru percheziţii, reţinere şi arestare preventivă.

Citeşte şi Corupţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie: o judecătoare este suspectată de trafic de influenţă

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite