Guvernul vrea să lase trezoreriile fără paza jandarmilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii urmează să fie redistribuiţi la ordine publică
Jandarmii urmează să fie redistribuiţi la ordine publică

În prezent, Jandarmeria asigură paza şi protecţia la 173 de sedii ale unităţilor teritoriale ale Trezoreriei Statului la care funcţionează casierii-tezaur, precum şi transporturile de valori şi numerar efectuate de acestea.

Un proiect de Hotărâre de Guvern prevede lăsarea unităţilor teritoriale ale Trezoreriei fără paza asigurată în prezent de jandarmi. Cele 170 de unităţi sunt acum păzite de 1.090 de jandarmi, aceştia urmând să fie redistribuiţi la structurile de ordine publică. "Prin proiect se propune ridicarea pazei şi protecţiei cu efective de jandarmi la sediile unităţilor teritoriale ale Trezoreriei Statului, respectiv a pazei şi protecţiei pentru transporturile de valori şi numerar efectuate de acestea, demers care va avea ca efect diminuarea cu 1.090 a numărului de indicatori prevăzuţi pentru paza acestor sedii şi redistribuirea acestor indicatori în cadrul Jandarmeriei Române, la structurile de ordine publică", se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

La baza reorganizării Jandarmeriei au stat restructurarea şi modernizarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, constrângerile legii bugetului de stat pe anul 2011, totul pe fondul crizei financiare
.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite