Procurorul Sterian Guli vrea la pensie! Vezi ce pensie va avea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

El este protagonistul unui scandal de fraudare a unui examen de promovare din 2007, scandal ce s-a lăsat cu condamnări. Magistratul a primit doi ani de închisoare cu suspendare. Vezi şi alte cazuri de magistraţi condamnaţi, dar care au ieşit la pensie pe sume fabuloase.

Procurorul Sterian Guli, protagonist al scandalului din toamna anului 2007 de fraudarea examenului de promovare a procurorilor şefi, soldat cu condamnări, a cerut pensionarea, Consiliul Superior al Magistraturii urmând să ia în discuţie solicitarea magistratului în şedinţa de azi.

Procurorul Sterian Guli este în prezent magistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni.

Dacă va ieşi la pensie, procurorul Sterian Guli va încasa o pensie echivalentă cu 80 la sută din ultimul venit lunar brut, plus sporurile din ultima lună de activitate. El va avea un venit lunar de 9.200 de lei. Procurorul are deja o condamnare la doi ani de închisoare cu suspendare în cazul scandalului legat de fraudarea unor concursuri pentru procurori şefi.

A ieşit la pensie din arestul Poliţiei!

Un caz asemănător este cel al judecătoarei Georgeta Buliga, fosta şefă a Curţii de Apel Iaşi, care a fost condamnată la 4 ani şi şase luni de închisoare pentru luare de mită. Din arest, aceasta a făcut cerere de pensionare, iar Consiliul Superior al Magistraturii i-a aprobat-o, ulterior decretul de pensionare fiind semnat şi de preşedintele Băsescu. Conform legii, Buliga ar fi trebuit să beneficieze de o pensie de 11.724 de lei. Totuşi, pensia specială de magistrat i-a fost refuzată şi acum beneficiază de pensie normală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite