Clanul “Butoane” şi protectorii de la Fisc vor să iasă din arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii DIICOT au audiat în dosarul evazioniştilor peste 100 de persoane
Procurorii DIICOT au audiat în dosarul evazioniştilor peste 100 de persoane

Mai multe persoane arestate în dosarul în care este implicat şi senatorul Cezar Măgureanu au atacat decizia Tribunalului, care a emis mandate de arestare. Cei arestaţi vor fi aduşi, astăzi, în faţa magistraţilor.

Nu mai puţin de 19 persoane au contestat mandatele de arestare preventivă emise de judecătorii Tribunalului Bucureşti. Printre aceştia se numără Octavian Grecu, zis “Butoane”, dar şi Sorin Găzdac, ginerele senatorului de Giurgiu Cezar Măgureanu.

Printre cei care au făcut recurs împotriva hotărârii Tribunalui Bucureşti se află Elena Mădălina Năipeanu, angajat al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP Giurgiu) şi Nadia Păcală, comisar în cadrul Gărzii Financiare Centrale.

În acest dosar a mai fost reţinut şi un director de la Fisc, Dan Stroe, implicat în dosarul evazioniştilor, de la care au confiscat şi 600.000 de euro. Banii au fost găsiţi într-un seif din casa directorului Departamentului Achiziţii şi investiţii interne din cadrul ANAF. Potrivit surselor judiciare, procurorii au emis o ordonanţă de instituire a sechestrului asigurător pe banii găsiţi în seif.

Toţi cei reţinuţi au refuzat să dea declaraţii în faţa anchetatorilor. Procurorii au pus sechestru asigurător şi pe 30 de maşini de lux, aparţinând celor implicaţi în dosarul evazioniştilor. Anchetatorii au luat această măsură pentru că au indicii că autoturismele au fost achiziţionate cu bani obţinuţi din evaziune fiscală. Numai din curtea vilei lui Octavian Grecu, din Giurgiu, anchetatorii au săltat trei limuzine: un autoturism Mercedes S-Class (aproximativ 90.000 de euro), un Audi A 7 (75.000 de euro) şi un Audi A4 (35.000 de euro). Toate cele 30 de maşini de lux reţinute valorează circa un milion de euro.

Protecţie la nivel înalt pentru evazionişti

Printre cei aflaţi în atenţia anchetatorilor, în dosarul evazioniştilor, se numără senatorul Cezar Măgureanu, dar şi doi directori de la ANAF. Procurorii DIICOT susţin că activitatea infracţională a grupării a fost sprijinită de senatorul Măgureanu, Nicuşor Drăgan, director general adjunct în cadrul ANAF, Dan Stroe, director achiziţii în ANAF, Elena Mădălina Năipeanu, angajat al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP Giurgiu), Nadia Păcală, comisar în cadrul Gărzii Financiare Centrale, George Popa, Bogdan Ionescu, Marin Zăbavă, Stelian Sebe, Mihăiţă Penciu, toţi comisari în cadrul Gărzii Financiare Giurgiu.

Afacerile se desfăşurau în judeţul Giurgiu sub supravegherea capului lumii interlope din Giurgiu, Octavian Grecu, zis „Butoane". Gruparea se ocupa cu tranzacţii de produse alimentare şi materiale de construcţii, prin intermediul a patru firme (Lemarco SA Bucureşti - reprezentată de Tudor Constantin, Ductil Rom SA Bucureşti - reprezentată de Sorin Stuparu, Novicio Food &Beverage SRL Ilfov - reprezentată de Nicole Saikaly, Vega Trade Comodities SRL Giurgiu - reprezentată de soţii Sorin şi Raluca Găzdac), potrivit DIICOT. Acţiunea procurorilor a început marţi cu nu mai puţin de 256 de percheziţii desfăşurate în judeţele Giurgiu, Argeş, Ilfov, Buzău, Gorj, Dolj, Timiş, Bihor, Constanţa şi Vâlcea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite