Avocat bucureştean prins când lua 70.000 de euro pentru a interveni la judecători!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul a fost condus la sediul DNA, unde i s-au pus cătuşe pe mâini
Avocatul a fost condus la sediul DNA, unde i s-au pus cătuşe pe mâini

Avocatul, din cadrul Baroului Bucureşti, a fost reţinut de procurorii anticorupţie după ce a cerut bani de la un traficant de droguri pentru a interveni la judecători să-i reducă pedeapsa.

Avocatul Eugen Alexandru Radu este acuzat de procurorii DNA că “în perioada februarie - martie 2012, susţinând că are influenţă pe lângă judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, a pretins de la un denunţător suma de 100.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţii respectivi şi pentru a-i determina să pronunţe o hotărâre judecătorească prin care să reducă pedeapsa denunţătorului de la 15 ani închisoare la 6 ani închisoare pentru infracţiunea de trafic de droguri”, se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii anticorupţie l-au prins în flagrant pe 8 martie în timp ce primea 70.000 de euro de la denunţător. Această sumă era prima tranşă de bani din cei 100.000 de euro. După ce au emis pe numele lui o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, procurorii vor propune astăzi judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti arestarea preventivă a avocatului Eugen Alexandru Radu pentru 29 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite