VIDEO Adrian Severin neagă că ar fi fost sancţionat pentru cazul de corupţie care a făcut înconjurul lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Severin susţine că este curat ca lacrima, iar ancheta în cazul lui s-a încheiat
Severin susţine că este curat ca lacrima, iar ancheta în cazul lui s-a încheiat

Potrivit unor documente obţinute de către jurnaliştii Televiziunii de Stat, Oficiul de Luptă Antifraudă (OLAF) a cerut Parlamentului European să-l sancţioneze pe Adrian Severin, suspectat de acte de corupţie după ce a acceptat bani de la o pretinsă firmă de lobby pentru a modifica legislaţia.

Europarlamentarul independent Adrian Severin a dezminţit, azi,existenţa unei propuneri de sancţionare disciplinară din partea Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), informaţie vehiculată în presa centrală.

Într-o declaraţie acordată Agerpres, Adrian Severin subliniază că, în realitate, OLAF a închis investigaţia în ceea ce îl priveşte în dosarul legat de acuzaţiile ziarului The Sunday Times, pe data de 18 noiembrie 2011.

El a precizat că în scrisoarea prin care a comunicat această decizie OLAF a menţionat că nu a fost în măsură să desfăşoare ancheta până la capăt, întrucât Parlamentul European, contestându-i competenţa în materie, "a refuzat să coopereze".

"OLAF nu a cerut sancţionarea mea de către Parlamentul European, ci a transferat doar dosarul închis de el către Parlamentul European şi aceasta s-a întâmplat nu după ce Parlamentul European a decis repunerea mea în drepturi cu câteva luni, aproape jumătate de an înainte. De aceea, nu suntem în prezenta unei diferenţe de concluzii între cele două instituţii, măcar şi pentru faptul că OLAF, neputând încheia investigaţia, nu a putut trage nicio concluzie. Prin urmare, în acest moment, singura instituţie care se găseşte în curs de anchetare a cazului este DNA, cu menţiunea că acesta se sesizase oricum cu aproximativ un an înainte ca OLAF să-i transfere dosarul", a precizat europarlamentarul Adrian Severin.

Cum a fost prins Severin

"Trei europarlamentari au acceptat plăți secrete pentru a face modificări unor legi UE în detrimentul a milioane de cetățeni UE," a scris astăzi cotidianul britanic The Sunday Times. Unul dintre cei trei este chiar social-democratul român Adrian Severin.

Un număr de lobby-iști sau membri ai unor grupuri de interese - care, în realitate, erau reporteri de investigație ai publicației The Sunday Times au cerut celor trei europarlamentari să devină membri ai unei companii de consultanță care le-a cerut să modifice anumite părți din legislația europeană, în schimbul a unor sume de ordinul miilor de euro. Amendamentele au fost făcute, acestea apar acum în legislația europeană exact așa cum au fost scrise de către acești lobby-iști.

Salariul anual la care au convenit europarlamentarii cu această firmă-fantomă de consultanță? 100,000 de euro pe an. Această sumă de bani este suplimentară celei de 190,000 de euro pe care fiecare europarlamentar o primește pe an.

Adrian Severin a trimis reporterilor un e-mail spunând: "Vă anunţ că modificarea dorită de către dumneavoastră a fost făcută. Vă trimit deci o factură de 12.000 de euro pentru "servicii de consultanţă în ceea ce priveşte modificarea codului din Directiva 94/19/CE, Directiva 2009/14/CE", afirmă publicația britanică The Sunday Times.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite