Tot mai multe accidente pe şosele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii susţin că de vină este infrastructura, creşterea numărului de maşini, dar şi iresponsabilitatea şoferilor.

Numărul accidentelor grave înregistrate de Poliţia judeţului Hunedoara a ajuns anul acesta la peste 200, comparativ cu anul trecut când datele oficiale înregistrau mai puţin de 150. Cel puţin 62 de persoane au murit şi alte 190 au fost rănite pe şoselele din judeţul Hunedoara, în timp ce, în 2007, numărul persoanelor care au decedat pe şoselele din judeţ a fost de 59, iar cel al răniţilor de numai 112.

Viteză prea mare

Purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu, a apreciat că una dintre principalele cauze pentru producerea unui număr atât de mare de accidente este infrastructura slab dezvoltată, combinată cu creşterea continuă a parcului auto. Niţu afirmă că majoritatea accidentelor au loc pe DN7 (Arad – Deva), tocmai din cauza aglomeraţiei de pe această şosea. De altfel, cifrele arată că DN7 se află pe locul doi pe ţară la capitolul accidente grave şi mortalitate pe şosele, după DN1, care este considerat cel mai periculos drum din ţară. În perioadele în care traficul creşte, porţiunea DN7 care tranzitează judeţul Hunedoara ajunge să înregistreze un rulaj de peste 30.000 de autovehicule într-o singură zi. Purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu, adaugă că viteza prea mare sau neadaptarea vitezei la condiţiile de trafic este principala cauză a producerii accidentelor: 53 de persoane au murit şi 43 au ajuns în stare gravă la spital din cauză că maşinile pe care le conduceau sau în care se aflau ca pasageri erau conduse cu o viteză prea mare.

Alte cauze ale producerii incidentelor nedorite pe şosele sunt: depăşirile neregulamentare şi neacordarea de prioritate. De-a lungul anilor, poliţiştii hunedoreni au constatat că în câteva zone din judeţ se produc frecvent accidente. Este vorba despre aşa numitele “puncte negre” sau “puncte ale morţii” care se regăsesc în localităţile: Veţel, Zam, Şoimuş, Gura Sada, Turdaş, Băniţa şi Pui.

Pe oraşe, topul nedorit al accidentelor grave este condus de Deva, care a înregistrat, potrivit ultimelor statistici pe acest an, 36 de accidente. Urmează Hunedoara cu 19, Orăştie cu 11, Simeria cu nouă incidente pe şosele şi Petroşani cu numai opt accidente grave. Din totalul de peste 200 de incidente care s-au produs pe şoselele hunedorene, 98 au avut loc în mediul rural (majoritatea fiind tranzitate de Drumul Naţional 7) şi s-au soldat cu 37 de morţi şi 98 de persoane rănite grav.


Stop accidentelor!
Pentru a diminua numărul de accidente, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a desfăşurat anul acesta campania „Stop accidentelor! Viaţa are prioritate”. Astfel, agenţii rutieri au lucrat 24 de ore din 24, pe trei schimburi pe DN1, DN2 şi DN7. În judeţul Hunedoara, oamenii legii au acţionat pe patru tronsoane, iar reprezentantul IPJ susţine că prezenţa radarelor în zonele cele mai periculoase i-a mai temperat pe vitezomani.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite