UPDATE Maşină cu muncitori pe calea ferată, spulberată de tren. Opt persoane şi-au pierdut viaţa, încă una este în stare gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentul a avut loc în apropiere de Sfântu Gheorghe (foto: RTV)
Accidentul a avut loc în apropiere de Sfântu Gheorghe (foto: RTV)

Un accident deosebit de grav s-a produs în urmă cu câteva minute în judeţul Covasna, lângă Sfântu Gheorghe. O remorca aflată pe calea ferată a fost spulberată de tren, muncitorii aflaţi în maşină au murit.

UPDATE 17.20 Opt oameni sunt morţi în urma accidentului din localitatea covăsneană Chilieni. Tractorul cu remorcă a fost lovit de tren, bilanţul victimelor ajungâând la opt, în acest moment,  după ce femeia rănită care intrase în stop cardiac nu a mai putut fi resuscitată şi o altă persoană decedată a fost descoperită, cel mai probabil fiind aruncată de impact pe câmp.

UPDATE 16.05 Şapte morţi este bilanţul teribilului accident în acest moment. Alte două victime sunt grav rănite. Acesta este cel mai grav accident înregistrat vreodată în zonă, confirmă autorităţile.

UPDATE 14.45 Şoferul tractorului a ignorat semnalele la trecerea căii ferate, el a crezut că poate să treacă, după cum a declarat  şefului Poliţiei Rutiere Covasna, Lucian Diniţă. În remorcă se aflau 10 persoane care veneau de la cules de cartofi. Numărul morţilor este, în acest moment, de şase, iar încă trei persoane sunt grav rănite.

Remorca a fost lovită de un tren care se întrepta spre Braşov. Cinci persoane a murit, iar o a şasea victimă este grav rănită, conform informaţiilor date de reprezentantul ISU Covasna, Marius Tolbaş. Printre victime sunt şi bărbaţi, şi femei.

Calea ferată era semnalizată, dar fără barieră. Cercetările au fost demarate pentru a se stabili împrejurările în care a avut loc accidentul. După primele informaţii, se pare că este un caz de neatenţie a şoferului maşinii care tracta remorca plină cu muncitori. Cel mai probabil, aceştia veneau de la muncă, de pe câmp, relatează RTV.

La faţa locului sunt patru ambulanţe şi un echipaj SMURD, precum şi echipa de descarcerare.

În urmă cu două luni şi două zile, a mai avut loc un accident, când un tren a lovit o maşină, chiar în acelaşi loc. Accidentul de azi este cel mai grav petrecut în zonă.

Ştire în curs de actualizare

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite