Se caută martorii unui accident rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se caută martorii unui accident rutier
Se caută martorii unui accident rutier

În coliziunea de la ieşirea din Alba Iulia spre Miceşti, o persoană a fost rănită grav, iar o maşină a fost avariată. Familia Mihălţan caută un martor al unui accident rutier produs în urmă cu mai bine de un an. Demersul are ca scop stabilirea vinovatului de producerea accidentului.

Accidentul rutier a avut loc în 31 august 2008, pe drumul naţional care leagă Alba Iulia de localitatea Miceşti şi au fost implicate două autoturisme, un VW Golf condus de Daniel Mihălţan, în care se afla şi soţia acestuia împreună cu doi copii, şi un autoturism ARO, condus de Vasile Opriş din comuna Ighiu. În urma accidentului, Mariana Mihălţan a suferit răni grave care au necesitat 55 de zile de îngrijiri medicale. De asemenea, maşina a fost distrusă în cea mai mare parte.

Expertiză contestată

„În momentul accidentului, şoferul din ARO, Vasile Opriş nu s-a asigurat la schimbarea sensului de mers şi a acroşat autoturismul VW, fapt certificat de un martor care a dat declaraţie şi la Poliţie. Ulterior, a fost realizată o expertiză din care a fost scos vinovat soţul meu“, a spus Mariana Mihălţan.

Femeia a completat că a contestat expertiza şi rezoluţia dată de procurorul care a cercetat cazul, dar că nu a ajuns la niciun rezultat. „Nu am cerut nimănui despăgubiri materiale, cu toate că am avut de suferit de pe urma accidentului, dar vreau să se înţeleagă că soţul meu nu este vinovat. Fac un apel către cei care au fost martori la accidentul din 31 august 2008 să ne ajute şi să certifice nevinovăţia soţului meu“, a mai spus Mariana Mihălţan. În expertiza acceptată la Poliţie şi Parchet, se afirmă că Daniel Mihălţan nu s-a asigurat în momentul în care a intrat în depăşirea coloanei de maşini.

Se caută vinovatul

Conducătorul autoturismului ARO suţine că nu este vinovat de producerea accidentului. „Când am ieşit din Alba Iulia, am intenţionat să merg pe o stradă la stânga. Am semnalizat şi m-am oprit, deorece din sens opus veneau alte maşini. În timp ce aşteptam să intru în stânga, autoturismul VW Golf m-a lovit în aripa din stânga faţă, după care s-a răsturnat în şanţ“, a declarat Vasile Opriş. Mariana Mihălţan susţine, însă, că şoferul din ARO nu era oprit în momentul producerii accidentului şi nici nu a semnalizat intenţia de a vira spre stânga.

Mai mult, potrivit acesteia, Vasile Opriş a mutat maşina din locul iniţial în care s-a produs accidentul. Dosarul este acum la Judecătoria Alba Iulia, care urmează să decidă cine a fost vinovatul în acest caz.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite