Şi-a abandonat fetiţa pentru soţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şi-a abandonat fetiţa pentru soţ
Şi-a abandonat fetiţa pentru soţ

Margareta Horvath şi-a lăsat copilul nou-născut în spital. Micuţa va fi dată în plasament. Femeia locuieşte sub un pod alături de alţi 14 sărmani, dintre care patru copii, în colibe improvizate.

O boschetară din Satu Mare şi-a abandonat în spital fetiţa pe care tocmai o născuse pentru a fi aproape de soţul ei, rămas pe stradă în timpul naşterii. Margareta Horvath, în vârstă de 18 ani a născut marţi o fetiţă sănătoasă tun, pe care a numit-o Margareta.

La scurt timp după naştere, femeia a dispărut, lăsând copilul în grija asistentelor. Poliţiştii comunitari alertaţi de spital au găsit-o ieri dimineaţă dormind sub pod. Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a demarat o anchetă. Directorul Instituţiei, Adrian Marc, a declarat că la finalul anchetei, fetiţa va fi dată în plasament.

„În mod normal, fetiţa va fi dată în plasament. Mama a dovedit că nu îşi poate îngriji copilul, plus că este dispusă să renunţe pentru că nu are cum să se întreţină nici pe ea”, a spus Marc.

Va ceda copilul

„Am fugit că mi-era dor de soţ, n-am stat departe de el mai mult de o zi de când ne ştim”, a afirmat Margareta. Concubinul femeii, Varga Lajos (29 de ani) a spus că familia lui o duce greu şi că va ceda copilul în grija statului fără luptă.

„Scormonim în gunoi, luăm haine de acolo şi mai prindem câte o zi de lucru ca zilieri, să nu murim de foame, nu putem avea grijă de copil. Trăim din rămăşiţele altora, dar muncim, suntem oameni cinstiţi nu ca alţii”, susţine Varga. Cei doi locuiesc alături de alţi 14 sărmani, dintre care patru copii, în colibe improvizate sub pod.

Le dau bătăi de cap poliţiştilor

Luni după-amiază, Poliţia Comunitară a evacuat zona podului şi i-a transportat pe 17 boschetari în localităţile de baştină, răspândite prin judeţ. Marţi după-amiază, grupul s-a reîntregit sub pod, iar mama li s-a alăturat seara. „Nu putem face nimic, îi ducem într-o zi acasă, a doua zi vin înapoi, reclădesc colibele şi iau totul de la început. Nici nu mai ştiu de câte ori am repetat operaţiunea, dar deocamdată fără folos”, ne-a declarat Levente Gherghely, poliţistul comunitar care a găsit-o pe mama fugară.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite