Zvonuri despre un guvern interimar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zvonuri despre un guvern interimar
Zvonuri despre un guvern interimar

Retragerea social-democraţilor de la putere lasă libere nouă funcţii de ministru întreg şi o funcţie de ministru delegat. Una dintre soluţiile pe care PDL le ia în considerare este asigurarea interimatului pentru ministerele care au apaţinut PSD-ului de către miniştrii rămaşi în cabinetul condus de Emil Boc.

Astfel, pentru 45 de zile, termenul legal de asigurare a interimatului, premierul Emil  Boc ar urma să primească şi şefia Ministerului Educaţiei, anunţă Realitatea TV. Funcţia de vicepremier ar urma să-i revină lui Vasile Blaga, care a preluat deja şi frâiele ministerului Administraţiei şi Internelor, în locul lui Dan Nica.

Agricultura ar ajunge la Radu Berceanu, actualul ministru al ransporturilor, în timp ce Sănătatea lui Bazac ar putea ajunge la Adriean Videanu, ministrul Economiei.

Gheorghe Pogea ar putea prelua, pe lângă ministerul Finanţelor, şi fotoliul de la Ministerul Muncii, iar Elena Udrea va administra pe lângă ministerul Turismului, şi pe cel al Mediului. De asemenea, Externele ar putea ajunge la Mihai Stănişoară, şeful de la Apărare.

Locul lui Victor Ponta ca ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul ar urma să fie preluat de Gabriel Sandu, actualul Ministru al Comunicaţiilor. Rămâne un semn de întrebare în ce priveşte Ministerul pentru IMM-uri.

Singurul ministru care ar rămâne, potrivit acestui scenariu, cu un singur portofoliu este Cătălin Predoiu, mnistrul Justiţiei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite