Zonă nouă pentru sporturile extreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PROIECT: În Calea Girocului se va amenaja un parc pentru role

Noul skate-park va avea o suprafaţă de peste 5.000 de metri pătraţi şi va fi gata până în vară.

Timişoara va avea o zonă amenajată special pentru tinerii care practică sporturi extreme. Proiectul a fost creionat după ce reprezentanţii administraţiei locale au primit părerile tinerilor cu privire la cum trebuie să arate o astfel de zonă. Locaţia stabilită de municipalitate este în cartierul Calea Girocului, pe un teren viran, fără utilitate, dintre blocurile situate în apropierea pieţei agroalimentare.

Tinerii sunt bine organizaţi
Comunitatea de rolleri Edge-Skate s-a implicat, insistând pe lângă autorităţile locale pentru materializarea proiectului pe care îl consideră foarte important.  Tinerii au purtat mai multe discuţii cu reprezentanţii municipalităţii timişorene. Săptămâna aceasta au fost trimise alte două propuneri din partea Asociaţiei de role Aggressive Skating Association Romania (ASAR).

„Am trimis două variante de amenajări speciale, una pentru buget mare şi alta pentru un buget mai mic”, a spus Mihai Spanţovianu, preşedintele ASAR. „Aştept să primesc bugetul pentru a vedea cât pot să investesc, apoi trecem la proiectare şi la licitaţia pentru execuţie”, a afirmat viceprimarul Adrian Orza. Proiectul, aşa cum se conturează până acum, conţine un spaţiu pentru biciclişti şi altul pentru skateri şi rolleri, cele două fiind separate, pentru a nu se încurca unii pe alţii. În plus, în primele schiţe se mai găsesc un half-pipe, tribune şi un punct administrativ cu toalete şi magazin.

Le place rezultatul
Primele rezultate ale propunerilor făcute de tineri pentru noul proiect sunt pe placul viitorilor utilizatori. „Arată foarte bine”, a spus Dan Prîsneac, un skater şi viitor utilizator al parcului. „Contează foarte mult materialele din care o să fie făcute rampele şi asfaltul”, a mai ţinut acesta să adauge. În prezent, singurul parc de role din Timişoara este de fapt un o mini zonă şi se află în Parcul Adolescenţei.

„Aparatele sunt de nota cinci. Sunt mici, se alunecă pe ele şi nu prezintă rezistenţă”, a spus Catălin Vancea, unul dintre rolerii care abia aşteaptă amenajarea noului parc.  „Vom putea aduce sportivi din toate oraşele din jur şi chiar din alte ţări”, a afirmat Alex Cojorean, sportiv din comunitatea Edge-Skate.

Terenuri nefolosite
În zonele Girocului şi Soarelui sunt mai multe terenuri virane, lăsate la voia întâmplării, pe care administraţia locală întârzie să le amenajeze. Din cauza lipsei de interes, acestea sunt transformate în zone pe care se aruncă ilegal gunoi menajer şi moloz din construcţii. Aceeaşi situaţie se întâlneşte în zona Calea Buziaşului şi lângă Stadionul Dan Păltinişanu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite