2 aprilie- Ziua Internațională a Conștientizării Autismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua Internațională a Conștientizării Autismului va fi marcată și în București printr-o serie de evenimente.Copiii care suferă de această afecțiune vor participa, astăzi, la serie de activități în centrul Capitalei. Micuții vor împărți pliante și baloane albastre și le vor oferi informații celor interesați.


Seria de evenimente va începe în Piața Universității. La ora 10, în parcul Colțea, copiii vor realiza un puzzle stradal și vor împărți baloane albastre trecătorilor, potrivit Antena3.

Apoi ei vor pleca într-un marș organizat spre Piața Unirii, unde se va organiza o zona gri care va avea o graniță imaginară. Toți cei care vor trece pe aici vor primi informații despre autism și despre problemele cu care se confruntă cei care suferă de această boală.

Trecătorii vor fi invitați să scrie pe un panou părerea lor despre autism.
Evenimentul din Parcul Unirii se va desfîșura între orele 12:00 și 17:00

Seara, Parlamentul va fi iluminat în albastru pentru a marca această zi.

Autismul este o tulburare severa de dezvoltare, de natura neurobiologica. Se manifestă prin deficiențe de socializare, de comunicare verbală sau nonverbală și comportamente repetitive și stereotipe.

Copiii diagnosticați cu această afecțiune au nevoie de ajutor specializat pentru a se dezvolta și a progresa din punct de vedere educațional. Pentru fiecare copil se pregătește un plan de lucru individual pe baza abilităţilor, competenţelor şi talentelor fiecăruia, și e nevoie de multă răbdare din partea învățătorului pentru ca terapia să fie una de succes.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite