Ziua cu cele mai multe nunţi din an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul săptămânii s-au înregistrat cele mai multe căsătorii din an Peste 400 de căsătorii au fost oficiate, sâmbătă şi duminică, doar în Capitală. Şi în restul ţării

La sfârşitul săptămânii s-au înregistrat cele mai multe căsătorii din an

Peste 400 de căsătorii au fost oficiate, sâmbătă şi duminică, doar în Capitală. Şi în restul ţării tinerii au luat cu asalt oficiile stării civile.

Postul Sfintei Marii i-a ţinut departe pe tinerii care au vrut să îşi unească destinele. Prima zi de după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului a umplut oficiile de stare civilă, funcţionarii fiind nevoiţi să lucreze chiar şi 12 ore.

La Iaşi, de exemplu, căsătoriile s-au făcut pe bandă rulantă. Mulţi tineri care lucrează în străinătate au venit acasă special pentru a se căsători.

O cununie la fiecare patru minute

Un număr de 103 cupluri s-au căsătorit sâmbătă la Iaşi, spre disperarea ofiţerilor de la Starea Civilă, care spun că au avut cea mai grea zi din an. Practic, la fiecare patru minute, doi tineri au spus sâmbătă "DA".

Gabriela şi Alexandru Hârţan au venit din Italia pentru a se căsători la Iaşi. "Am făcut facultatea în Iaşi şi suntem împreună de trei ani", ne-a povestit pe scurt mirele.

Spre deosebire de alţi români care câştigă abia cât să se întreţină în străinătate, cei doi au fost norocoşi. "Eu lucrez ca administrator la un camping unde, pe lângă salariu, mi s-a oferit şi o locuinţă de serviciu. Alex este informatician la o firmă din Roma", ne-a spus Gabriela.

"Am fost nevoiţi să respingem toate cererile formulate săptămâna trecută pentru ziua de sâmbătă. Ne-am mirat de numărul solicitărilor, dar, răsfoind printre dosare, am constatat că mai bine de jumătate din cupluri lucrează în străinătate", ne-a declarat Renata Marin, şeful Stării Civile din Iaşi.

Record şi în Capitală

Dacă se întocmeşte un top al căsătoriilor oficializate în weekend, sectorul 4 conduce detaşat. La oficiul stării civile al sectorului s-au înghesuit să îşi pună pirostriile 150 de cupluri. În sectorul 2, numărul mare de perechi, aproape 100, l-a determinat pe primarul Neculai Onţanu să oficieze şi el câteva căsătorii.

Printre tinerii care au renunţat sâmbătă la burlăcie se află şi Nick, membrul trupei N&D. Solistul are o relaţie de mai bine de 15 ani cu cea care i-a devenit soţie, cei doi având împreună o fetiţă. În sectorul 5 au fost prezente doar 65 de cupluri care au vrut să îşi unească destinele.

În sectorul 6, peste 80 de tineri au venit în faţa ofiţerilor de la Starea Civilă. Oficializarea căsătoriilor în Capitală a început de dimineaţă la ora 8.00 şi s-a încheiat seara târziu, aşa încât să fie evitată aglomeraţia de la oficiul stării civile. (Simona Soare)

Coadă şi la Arad

Peste 100 de cupluri din judeţul Arad au ales să-şi unească destinele în acest sezon al nunţilor. La oficiul de stare civilă din cadrul Primăriei municipiului Arad s-a lucrat, sâmbătă, în două schimburi, de la ora 9.00 dimineaţa la ora 21.00 seara.

Pentru oficierea căsătoriilor în zilele de duminică este nevoie de dispensă. Pentru că toate localurile au fost închiriate încă din luna ianuarie, mulţi miri care nu s-au programat din timp au fost nevoiţi să-şi organizeze nunta în restaurantele din satele şi comunele apropiate de oraş. (Paula Bulzan)

400 de căsătorii au fost oficializate la sfârşitul Postului Sfintei Marii

Am fost nevoiţi să respingem toate cererile formulate săptămâna trecută pentru sâmbătă
Renata Marin, şeful Stării Civile Iaşi

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite