Ziua cea neagră pentru PD-L

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cele şase mari bătălii din turul doi, PD-L a câştigat una singură. Oprescu a obţinut Capitala, iar PSD Iaşiul PD-L a câştigat primăria sectorului 6, dar a pierdut sectoarele 1, 4

Din cele şase mari bătălii din turul doi, PD-L a câştigat una singură. Oprescu a obţinut Capitala, iar PSD Iaşiul

PD-L a câştigat primăria sectorului 6, dar a pierdut sectoarele 1, 4 şi 5. În Bucureşti, democrat-liberalii au doar două din cele şase primării de sector.

Potrivit exit-pollului realizat de INSOMAR şi difuzat de Realitatea TV, Oprescu a obţinut 54,3% din voturile bucureştenilor, în timp ce Blaga a luat 45,7 procente.

După estimările CCSB, difuzate de Antena 3, Sorin Oprescu a luat 54,5%, iar Vasile Blaga 45,5%.
În duelul dintre PSD şi PD-L la Iaşi, învingători au ieşit social-democraţii. Candidatul PSD Gheorghe Nichita a obţinut 52,9%, în timp ce oponentul său de la PD-L a luat 47,1% .

La Bacău, primăria a fost luată de Romeo Stavarache (PNL). El s-a impus în faţa independentului Sergiu Sechelariu cu aproape 16 procente. După estimările interne ale partidelor, Stavarache a luat 68%, iar Sechelariu 32%.

Chiliman, Piedone, Vanghelie şi Poteraş, învingători

La sectorul 1 liberalul Andrei Chiliman a câştigat detaşat în faţa lui Răzvan Murgeanu (PD-L).
Primăria sectorului 4 a fost adjudecată de conservatorul Cristian Popescu Piedone, iar la sectorul 5 PSD-istul Marian Vanghelie a obţinut al treilea mandat. La sectorul 6 victoria i-a aparţinut democrat-liberalului Cristian Poteraş.

Primarii sectoarelor 2 şi 3 au fost aleşi din primul tur. Social-democratul Neculai Onţanu a obţinut, la scrutinul de la 1 iunie, 57,78% din voturile locuitorilor din sectorul 2, în timp ce liberal-democratul Liviu Negoiţă a fost votat de 79,05% din cetăţenii sectorului 3.

Sectorul 1 a înregistrat cea mai mare prezenţă la vot, 26,55% din cetăţenii cu drept de vot prezentându-se la urne până la ora 17.00.

Cea mai slabă participare a fost constatată în sectorul 3, unde doar 16,55% din locuitori votaseră până la acea oră.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite