Zilele oraşului, într-un târg de animale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sărbătoarea Bistriţei se va desfăşura în Oborul de la Viişoara. Pentru prima dată, centrul istoric nu va mai fi închis timp de trei zile.

Ediţia din acest an a „Zilelor Bistriţei” va fi organizată, în premieră, într-un târg de animale.  Spre deosebire de anii anteriori, când zona centrului istoric era  practic paralizată de tarabele comercianţilor, anul acesta, tot vacarmul se mută la ieşirea din oraş.
Micii, grătarele, hamisiile şi colacii secuieşti, maşinuţele şi jocurile mecanice vor lua calea oborului de la Viişoara.

Aici vor fi organizate Zilele Municipiului Bistriţa, în intervalul 17-19 iulie. Pietonalul „Liviu Rebreanu” va servi doar ca loc de manifestare a artiştilor care vor concerta, printre aceşti numărându-se nume autohtone ca Gina Pop şi Cassa Locco, dar şi trupe mai cunoscute ca El Negro sau Vama.

Transport gratuit pentru bistriţeni


În programul evenimentelor se numără conferinţe de presă, jocuri şi dansuri populare ale ansamblurilor folclorice din judeţ, concerte pop şi teatru de păpuşi. De asemenea, vor veni şi delegaţii străine, costurile fiind decontate din 11.000 de euro, bani europeni.

Pe parcursul celor trei zile de sărbătoare, bistriţenii care vor să participe la manifestările din Oborul de la Viişoara vor putea ajunge acolo cu microbuze puse la dispoziţie de municipalitate. Primarul Ovidiu Creţu vrea să instituie curse periodice cu plecare din Bistriţa. „Vor fi autobuze care vor prela din 15 în 15 minute, de la ora 10.00 şi până la ora 20.00, Maşinile vor duce oamenii la Viişoara”, a declarat primarul.

Comercianţii încă cer informaţii
 
În timp ce primarul este convins că se vor încasa bani serioşi din taxele de închiriere ale domeniului public, comercianţii nu se înghesuie, cel puţin deocamdată, să-şi întindă tarabele în oborul de la Viişoara. Doar 50 de comercianţi au solicitat spaţii pentru „Zilele Bistriţei”, suprafaţa disponibilă pentru închiriere fiind mai mare decât anul trecut.

„În oborul de la Viişoara sunt aproximativ două hectare de teren, cu o jumătate de hectar mai mult decât zona ocupată în centrul Bistriţei, anul trecut. Taxa de închiriere este de 10 lei pe metru pătrat pentru o zi”, spune Mihai Ruşti. Acesta a adăugat că telefoanele au început să sune în Primărie, dar că, până în prezent, agenţii economici cer doar detalii despre eveniment.

Bugetul este de 140.000 de lei

Pentru ediţia din acest an, în bugetul local este prevăzută o sumă de 140.000 de lei, bani care, spune primarul Ovidiu Creţu, se vor recupera din taxele pentru închirierea domeniului public către agenţii economici. Anul trecut, totatul cheltuielor pentru „Zilele Bistriţei” au depăşit suma de 190.000 de lei, din care aproape 160.000 au fost bani obţinuţi din închirierea domeniului public, iar în jur de 23.000 de euro au costat onorariile artiştilor invitaţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite