Zilele oraşelor Satu Mare şi Năsăud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu vremea bună au început şi sărbătorile locale. E o competiţie pentru atragerea publicului, dar şi pentru cea mai reuşită manifestare. În Transilvania au dat startul cel mai

Odată cu vremea bună au început şi sărbătorile locale. E o competiţie pentru atragerea publicului, dar şi pentru cea mai reuşită manifestare. În Transilvania au dat startul cel mai nord-vestic municipiu şi oraşul academicienilor. Mii de sătmăreni îşi petrec sfârşitul de săptămână pe străzile oraşului, împărţiţi între centrul vechi şi cel nou, pe lângă cele patru scene amenajate de Primărie. După cum ne-a relatat Natalia Kovacs, consilier în Departamentul de Promovare al Primăriei, organizatorul manifestării, ediţia a 10-a este şi cea mai importantă. Cele două centre, cel vechi şi cel nou ale oraşului, sunt închise circulaţiei rutiere, iar pasionaţii de muzică îşi aleg genul preferat, muzica uşoară la scena 1, muzica populară locală şi internaţională la scena 2, demonstraţii sportive, la scena 3 şi folk la ultima scenă. Punctul cel mai important al manifestării este recitalul trupelor Phoenix şi Omega, fiind prevăzută chiar o piesă comună a celor două trupe. Zdob şi Zdub, Morandi, DJ Project şi Akcent sunt alte puncte importante de atracţie în program.

Invitaţi speciali
Manifestarea are parte şi de invitaţi speciali din oraşele înfrăţite din Austria, Olanda, Germania şi Ungaria. Cei mai puternici reprezentanţi din oraşele înfrăţite se vor întrece în tragerea camioanelor cu frânghia. Vor mai avea loc evenimente culturale, precum Zilele Culturale Poesis, comerciale - Samexpo, dezvelire de plăci comemorative pentru 200 de scriitori, piese de teatru pentru copii şi adulţi. Programul extrem de variat mai conţine inaugurarea Liceului Ortodox, semnarea unei noi înfrăţiri, crosul oraşului, show de fanfară şi majorete, bal stradal, concursuri, jocuri, târgul meşterilor populari şi nelipsitele artificii.

Sărbătoare şi în oraşul academicienilor
Aflat la ediţia a 6-a, Festivalul Zilele oraşului aduce în Năsăud numeroase ansambluri folclorice şi de muzică pop din Transilvania, expoziţii de fotografie, demonstraţii de speologie, simpozion de etnografie. Mare parte din lucrările prezentate şi cărţile lansate în cadrul manifestării fac referire la numărul mare de academicieni ai Năsăudului, care fac din acest oraş a doua localitate din ţară, după Sibiu, ca număr de academicieni, majoritatea din domeniul literelor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite