Zile geroase până în ajunul Bobotezei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ninsoarea abundentă din ultimele 24 de ore, care a acoperit sudul ţării şi le-a creat problemele celor care s-au întors din vacanţă, urmează câteva zile geroase, avertizează meteorologii. 

Chiar dacă vântul se opreşte, va fi mult mai frig decât luni, minimele coborând pe parcursul zilei până la minus 10 grade Celsius în Transilvania - Cluj, Târgu-Mureş şi Baia Mare. În Bucureşti, la prânz, termometrul nu va urca peste minus două grade Celsius. Fiindcă nu mai bate vântul, în regiunile joase se va forma ceaţă, însoţită, pe alocuri, de depuneri de chiciură.

Ceaţă pe litoral

Maximele zilei de marţi se înregistrează, ca şi până acum, în Dobrogea, la Constanţa şi Brăila. Şi aici însă, temperaturile vor fi în continuare negative.Peste noapte, gerul se intensifică, cu minus 20 de grade Celsius în centrul şi nordul ţării. Nu va mai ninge decât sporadic, inclusiv în Capitală.

De miercuri, gerul se va domoli pe tot cuprinsul României, temperaturile situându-se totuşi sub normalul perioadei. Uşoara încălzire, de la maxime de minus 10 grade luni la minus 8 grade Celsius marţi, este prea mică pentru a fi simţită de corpul uman.
Pe litoral este posibil ca după-amiaza de miercuri să aducă un grad cu plus. În Bucureşti rămâne foarte frig, cu minus şase grade Celsius şi ceaţă.

Potrivit prognozelor, luna ianuarie nu va înregistra fenomene neobişnuite. Temperaturile vor oscila în jurul mediei normale pentru această perioadă, cu maxime de minus trei - patru grade Celsius. Vârfuri negative vor fi înregistrate doar local şi pe intervale de timp scurte.

Drumuri blocate

Ieri după-amiază, din cauza zăpezii acumulate pe carosabil şi a aglomeraţiei de pe şosele, traficul de pe DN 1, dinspre Braşov către Valea Prahovei, a fost deviat pe DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti, pentru evitarea ambuteiajelor în staţiuni. Şi pe autostrăzile A1 Bucureşti - Piteşti şi A2 Bucureşti - Constanţa s-a circulat în condiţii de iarnă, iar şoferii au fost sfătuiţi să reducă viteza de deplasare şi să folosească frâna de motor.

În ţară, mai multe drumuri naţionale din nouă judeţe au fost acoperite de zăpadă, dar nu au existat artere blocate. Este vorba despre cele din judeţele Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Hunedoara, Covasna, Harghita, Maramureş, Cluj şi Caraş-Severin. Şi pe DN39 Constanţa - Mangalia a fost polei, au precizat reprezentanţii centrului Infotrafic. Poliţiştii le recomandă în continuare şoferilor să conducă prudent, iar pe drumurile cu zăpadă şi polei să utilizeze frâna de motor. A contribuit  Oana Sandu

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite