Ziaristul Cornel Nistorescu s-a împăcat cu victimele accidentului. Dosarul a fost închis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Nistorescu, în vizita la spital
Cornel Nistorescu, în vizita la spital

Procesul ziaristului Cornel Nistorescu - judecat pentru un accident rutier din 2008, soldat cu rănirea gravă a doi tineri - a încetat, Judecătoria sectorului 1 Bucureşti luând act de faptul că părţile din proces s-au împăcat cu gazetarul şi nu au cerut daune.

Judecătoria sectorului 1 a decis, în 11 octombrie 2011, încetarea procesului penal în cazul gazetarului Cornel Nistorescu, în care era judecat pentru vătămare corporală din culpă, hotărârea rămânând definitivă.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 au dispus, în 20 aprilie 2011, trimiterea în judecată în stare de libertate a lui Cornel Nistorescu pentru săvârşirea în concurs ideal a două infracţiuni de vătămare corporală din culpă (articolul 184, alineatele 2 şi 4, Cod penal).

Rechizitoriul: "Accident de circulaţie din culpa exclusivă"


Potrivit Parchetului Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti, în 6 decembrie 2008, în jurul orei 21.00, Cornel Nistorescu "a condus auto marca BMW X5 pe banda a treia a Bulevardului Lascăr Catargiu, dinspre Piaţa Victoriei către Piaţa Romană, iar la trecerea de pietoni din dreptul străzii Gheorghe Manu, prin încălcarea şi nerespectarea dispoziţiilor legale privind circulaţia pe drumurile publice, a întors autovehiculul, fără o asigurare temeinică, trecând peste scuarul ce desparte cele două sensuri de deplasare, chiar pe marcajul pietonal, producând din culpa sa exclusivă, un accident de circulaţie, care a avut drept urmare vătămarea corporală a părţilor vătămate Andreea Frunză (23 de ani) şi Tiberiu Florescu (34 de ani), care au suferit leziuni traumatice pentru vindecarea cărora au necesitat, fiecare, câte 90 zile de îngrijiri medicale".

"I-au pus în primejdie viaţa"

Cei doi tineri se aflau pe motocicletă când au fost acroşaţi de maşina lui Nistorescu.

Leziunile suferite de Andreea Frunză i-au pus in primejdie viaţa.

Judecătoria sectorului 1 Bucureşti a admis, totodată, cererea formulată de Cornel Nistorescu, de prelungire a dovezii de circulaţie pe o perioadă de 30 de zile.

Instanţa a mai luat act că Frunză şi Florescu nu au solicitat pretenţii civile de la Nistorescu şi de la asiguratorul Generali Asigurări, stingând şi acţiunea civilă făcută de Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, după ce a constatat faptul că s-au achitat integral cheltuielile de spitalizare ale celor două victime.

600 de lei, cheltuieli judiciare către stat

Nistorescu a fost obligat la plata a 600 de lei cheltuieli judiciare către stat şi pe părţile vătămate Frunză şi Florescu la câte trei sute de lei.

Decizia putea fi atacată cu recurs în termen de zece zile de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru părţile lipsă, iar până la acest moment nu a fost făcută nicio contestaţie potrivit fişei dosarului de pe site-ul oficial al instanţelor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite