Zgârie-norii invadează cartierele Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 30 de proiecte privind înălţarea unor clădiri-turn aşteaptă avizul Consiliului General al Bucureştiului. Ieri, consilierii au votat ridicarea unui nou bloc de 90 de metri pe bulevardul Basarabiei. Noua construcţie se va afla pe bulevardul Basarabiei, având un regim de înălţime maxim admis de 90 de metri.


Topul celor mai înalte clădiri din Bucureşti se modifică de la o şedinţă de consiliu general la alta.

Dacă luna trecută consilierii au votat ridicarea unui imobil înalt de 94 de metri, cu 32 de etaje, în apropierea cartierului Ferentari, ieri au dat undă verde construirii unui ansamblu rezidenţial în cartierul Titan.

Este vorba despre o clădire înaltă de 90 de metri, cu 26 de etaje, care are deja avizul Comisiei Tehnice de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului a Primăriei Capitalei din 2006.

De asemenea, megaproiectul imobiliar, de care va beneficia firma Panoramic SRL, a fost avizat în 2007, la fel ca cel din zona Ferentari, de către actualul arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, pe vremea când era director în Ministerul Dezvoltării.

Ştampila lui Pătraşcu

De pe noua poziţie de la Primăria Municipiului Bucureşti, Pătraşcu explică de ce “este nevoit” să continue aprobarea tuturor proiectelor imobiliare care au sufocat Capitala în ultimii zece ani.

“Chiar dacă au existat scandaluri legate de clădirile înalte, aprobate de Adrian Bold (fostul architect-şef n.r.), eu nu am nimic împotriva acestor construcţii”, a declarat imediat după investire, într-un interviu acordat ziarului “Adevărul”, Gheorghe Pătraşcu.

El a mai adăugat că este foarte posibil ca atât el, cât şi primarul Oprescu să fie nevoiţi să avizeze proiecte “beligne”, din cauză că acestea au deja avizul fostei echipe a lui Bold.

“Mai sunt aproximativ 30 de astfel de proiecte la care ne mai gândim dacă să le înaintăm consilierilor generali. Majoritatea sunt clădiri înalte, de tip turn”, a mai explicat pentru “Adevărul” arhitectul-şef. Gheorghe Pătraşcu, actualul architect-şef al Capitalei, a venit în Primăria Capitalei de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor (MDLPL).

Acolo a ocupat funcţia de director general al Direcţiei de Dezvoltare Teritorială şi, pe ultima sută de metri, a aprobat, printre altele, megaproiectul de pe bulevardul Basarabiei.

Isteria avizelor a cunoscut apogeul tot anul acesta, în primăvară, când consilierii municipali au aprobat construirea celor mai înalte clădiri de locuinţe din Bucureşti.

Acestea vor fi două turnuri a câte 29 de etaje, adică 100 de metri fiecare, şi se află pe Calea Floreasca nr. 167 B, în apropiere de bulevardul Barbu Văcărescu. Alături de cele două turnuri vor fi construite mai multe imobile de şase şi opt etaje.

Până la acest proiect, cele mai înalte clădiri de locuinţe aprobate în Bucureşti au prevăzute 24 de etaje şi se vor construi pe Splaiul Unirii.

Zona de nord, cea mai atractivă

Unul dintre cele mai complexe proiecte imobiliare din Bucureşti este Floreasca City Center.

Dezvoltat de Raiffeisen Evolution, proiectul presupune un ansamblu multifuncţional cu două clădiri, un mall, o aripă de birouri, înaltă de 11 etaje, precum şi un Sky Tower, înalt de 37 de etaje.

 Clădirile vor fi ridicate pe strada Floreasca nr. 246B, lucrările având ca termen de finalizare 1 aprilie 2011.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite