Criza din Honduras: Zelaya cheamă la nesupunere civilă după suspendarea unor drepturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Congresul Hondurasului a aprobat ieri suspendarea provizorie a mai multor libertăţi constituţionale pe durata unor restricţii de circulaţie impuse până la sfârşitul săptămânii, pe baza unei propuneri a guvernului, potrivit unor parlamentari la Tegucigalpa.

"Restricţia parţială" a fost propusă de guvern şi aprobată de Congres, au indicat doi deputaţi care au participat la sedinţă, relatează Agerpres.

"Măsura autorizează menţinerea unor persoane în detenţie timp de 24 de ore şi suspendarea unor garanţii ca libertatea de asociere şi de reuniune, precum şi dreptul la liberă circulaţie", a explicat Doris Gutierrez, de la partidul de stânga Unificarea Democratică.

Această iniţiativă, prezentată de preşedintele interimar Roberto Micheletti, "este în principal o restricţie parţială, în vigoare în acelaşi timp cu restricţia de circulaţie", a precizat Marcia Villeda, de la Partidul Liberal, formaţiunea politică a lui Micheletti şi a preşedintelui înlăturat Manuel Zelaya.

Restricţiile de circulaţie anunţate duminică de preşedintele Congresului Roberto Micheletti, numit în fruntea statului după destituirea preşedintelui Zelaya, au fost prelungite până la sfârşitul săptămânii, între orele 22.00 şi 5.00 dimineaţă.

La rândul său, preşedintele înlăturat al Hondurasului, Manuel Zelaya, a chemat ieri concetăţenii săi "să îşi păstreze calmul", îndemnându-i în acelaşi timp să nu se supună unui "guvern uzurpator", într-o scurtă alocuţiune retransmisă de radiul Globo care a încetat după aceea să emită.

Zelaya, care se află în Panama după ce a rostit un discurs la Naţiunile Unite marţi la New York, intenţionează să se întoarcă în ţară în acest weekend.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite